Film- en tv-tipsMaandag 19 augustus

De Volkskrant film- en tv-tips voor maandag 19 augustus

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van maandag.

Kevin Toma en Jesse Heijnis
Les yeux sans visage. Beeld
Les yeux sans visage.

Les yeux sans visage (Georges Franju, 1959)
Arte, 21.50 uur

Fameuze Franse horror, even beeldschoon als gruwelijk, over plastisch chirurg Génessier (Pierre Brasseur), die jonge meisjes vermoordt om hun huid op het het verminkte gezicht van zijn dochter (Édith Scob) te transplanteren. Regisseur Franju zocht in de operatiescènes de toenmalige grenzen van het toelaatbare op: aandachtig, zonder met de ogen te knipperen, kijkt de film mee terwijl Génessier de gelaten van zijn slachtoffers afstroopt.

The Terminal (Steven Spielberg, 2004)
RTL 8, 20.30 uur

Victor Navorski (Tom Hanks), inwoner van Krakozhian, komt als plotseling stateloos persoon permanent vast te zitten op vliegveld JFK. Ruim twee uur vermaak je je prima met een film die als je hem gaat navertellen helemaal geen goeie film kán zijn - maar het wel is.

The Grey (Joe Carnahan, 2011)
RTL 7, 22.30 uur

Het vliegtuig van wolvenjager John Ottway en zijn collega’s stort neer in een door wolven beheerst niemandsland. Sterke thriller, met allegorische trekjes en een mooi robuuste, neerslachtige Liam Neeson in de hoofdrol.

Radar Extra
NPO 1, 20.35 uur

Radar presenteert de resultaten van een internationaal onderzoek naar de bijwerkingen van medische implantaten. Zijn de Europese regels rondom bijvoorbeeld siliconenborsten en pacemakers streng genoeg?

Planeet Nigeria
NPO 2, 21.10 uur

Programmamaker Ikenna Azuike reist door het gebied dat jarenlang werd aangevallen door terreurorganisatie Boko Haram. Hij spreekt met slachtoffers over hoe ze de draad weer hebben opgepakt.

The insider: Reggie Yates
Canvas, 23.10 uur

De Britse journalist Reggie Yates loopt mee in de gevangenis van Bexar County, Texas. Hij eet, slaapt en werkt er samen met de gedetineerden en vraagt ze naar de impact van het gevangenisleven.

Medialogica
NPO 2, 23.50 uur

Herhaling van de aflevering over de Hongaarse premier Viktor Orbán, die kritische journalisten het werk onmogelijk maakt. Hoe kan dat gebeuren bij een lid van de Europese Unie?

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden