Film-en tv-tipsDinsdag 26 november

De Volkskrant film- en tv-tips voor dinsdag 26 november

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van dinsdag.

Kevin Toma en Jesse Heijnis
Joel Kinnaman in Robocop. Beeld Kerry Hayes
Joel Kinnaman in Robocop.Beeld Kerry Hayes

One Child Nation

NPO 2, 20.25 uur

Documentaire over de gevolgen van de eenkindpolitiek in China. De Amerikaans-Chinese filmmaker Nanfu Wang spreekt met familieleden, vroedvrouwen, ambtenaren en een journalist en hoort de vreselijkste verhalen.

RoboCop (José Padilha, 2014)

RTL 7, 20.30 uur

De premisse van deze bewerking van Paul Verhoevens sf-klassieker is min of meer dezelfde: in het corrupte en gewelddadige Detroit van de toekomst wordt een agent na een zwaar ongeluk verbouwd tot veredelde robot. In ­tegenstelling tot Verhoeven neemt regisseur Padilha zijn hoofdpersonage volstrekt ­serieus. Over de relatie tussen lichaam en geest gaat het. En over de illusie van vrije wil. Slim entertainment.

The Adjustment Bureau (George Nolfi, 2011)

SBS 9, 20.30 uur

Luchtige bewerking van een verhaal van de vermaarde sciencefictionschrijver Philip K. Dick. Matt Damon en Emily Blunt zijn overtuigend als twee geliefden, die van mysterieuze hogerhand worden gehinderd in hun relatie, van telefoons die niet werken tot taxi’s die niet stoppen

Mooier wordt het niet

NPO 3, 22.00 uur

Anna Nooshin, zelf maker van videoblogs, doet in deze nieuwe reeks tv-programma’s onderzoek naar het moderne schoonheidsideaal. Wat vinden (jonge) mensen mooi en wat is de invloed van apps en sociale media?

Plastic Surgery Undressed

BBC 1, 23.45 uur

Vier jongeren die ontevreden zijn over hun neus, en twijfelen of ze een cosmetische ingreep willen laten doen, krijgen toegang tot de operatiekamer om te zien hoe (heftig) het er daar aan toe gaat.

Nocturnal Animals (Tom Ford, 2016)

ZDF, 00.50 uur

De tweede film van modeontwerper Ford is een combinatie van relatiedrama en thriller, met western- en horrorelementen. Galeriehouder Susan (Amy Adams) krijgt per post een griezelig manuscript van haar ex-man Tony (Jake Gyllenhaal), over een gezin dat op een snelweg door psychopaten wordt klemgereden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden