Film-en tv-tipsDinsdag 19 november

De Volkskrant film- en tv-tips voor dinsdag 19 november

Elke dag tipt de redactie van de Volkskrant de beste programma’s en films op televisie. Dit zijn die van dinsdag.

Berend Jan Bockting en Jesse Heijnis
Beeld uit Senna (2010). Beeld
Beeld uit Senna (2010).

Volle zalen

NPO 2, 20.25 uur

Voor Volle zalen keert de Vlaamse toneelregisseur Ivo van Hove terug naar het katholieke jongensinternaat waar hij in 1970 als puber naartoe werd gestuurd. Samen met Cornald Maas blikt Van Hove terug op die vormende jaren.

The Thomas Crown Affair

(John McTiernan, 1999)

SBS 9, 20.30 uur.

Remake van een film uit 1968 waarin eigenlijk niet zoveel gebeurt. Of je moet de uitgesponnen verleidingsscène rond het schaakbord scharen onder actie. Hoofdrollen ditmaal voor Pierce Brosnan als schatrijke zakenman die een schilderij rooft en Rene Russo als de volhardende verzekeringsagent die hem opjaagt.

How to be a man

NPO 2, 21.15 uur

Margriet van der Linden is in Servië, het land waar ‘de mannen stug en stoïcijns zijn’. Wat gaat er om in de hoofden van de vaders en de zonen die meevochten in de oorlog om Joegoslavië?

De Rijdende Rechter

NPO 1, 22.20 uur

Meneer Van Krieken zegt recht te hebben op een stuk grond in de berging van meneer Plomp. Het bewijs: een handgeschreven akte uit 1925. Mr. John Reid rijdt naar Bodegraven om de berging en de akte te bestuderen.

I Love You Phillip Morris

(Glenn Ficarra en John Requa, 2009)

SBS 9, 22.40 uur

Deels geslaagde komedie over het onwaarschijnlijke levensverhaal van de Amerikaanse meesteroplichter Steven Russell, aardig gespeeld door Jim Carrey, een geadopteerde, getrouwde, brave, collegiale vader en politieagent die na een verkeersongeluk plotseling besluit uit de kast te komen.

Last Chance Lawyer NYC

Canvas, 23.10 uur

De flamboyante advocaat Howard Greenberg verdedigt een jonge vrouw die ervan wordt beschuldigd haar man te hebben vermoord. In aanloop naar de rechtszaak speelt Greenbergs vrouw Marie de advocaat van de duivel.

Senna

(Asif Kapadia, 2010)

NPO 3, 23.15 uur.

Deze eerste van een drietal documentaires van Asif Kapadia over tragische helden (in 2015 gevolgd door Amy en, afgelopen zomer in de bios, Maradona) is een meeslepend verslag van de Formule 1-carrière van de onstuimige Braziliaanse coureur Ayrton Senna, die in 1994 op 34-jarige leeftijd verongelukte op het circuit van San Marino. Senna’s karakter en rijstijl krijgen tegenover de beheersing van zijn Franse tegenstander Alain Prost extra nadruk.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden