Hoe moeilijk kan het zijn?

Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk

 1. 131 artikelen sinds 21 maart 2015
 2. Cabaretier Jasper van Kuijk

  Het overal lokkende scherm - kinderen veranderen in apathische beeldschermjunkies

  Magazine

  Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Deze week: het overal lokkende scherm. Ik zou de krant voortaan digitaal lezen. Dus zaterdagochtend na het ontbijt pakte ik mijn iPad om ogenblikkelijk omringd te worden door mijn hele kinderschare die 'iPad, iPad!' scandeerde. Apple tartte met de iPad alle natuurkundige wetten en maakte een magneet …

 3. Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Deze week: betaalinformatie. Altijd weer dat twijfelmoment net voor ik een factuur betaal: heb ik het nou allemaal goed ingevuld? En dus loop ik nog één keer de hele factuur langs. Het te betalen bedrag uit het kostenoverzicht (oppassen: wel het bedrag mét btw pakken), IBAN-nummer bij de adresgegeven

  Verkeersboetes betalen, leuker kunnen we het niet maken, wel overzichtelijker en sneller

  Magazine

  Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Deze week: betaalinformatie. Altijd weer dat twijfelmoment net voor ik een factuur betaal: heb ik het nou allemaal goed ingevuld? En dus loop ik nog één keer de hele factuur langs. Het te betalen bedrag uit het kostenoverzicht (oppassen: wel het bedrag mét btw pakken), IBAN-nummer bij de adresgegeven …

 4. 

Tijdens het autorijden kunnen we niet met lichaamstaal of gezichtsuitdrukkingen met medeweggebruikers communiceren. Maar de vormgeving van de schil waarin we opgesloten zitten, kan wel een bepaalde ervaring of emotie oproepen bij de toeschouwer.

  Zou de steeds agressievere vormgeving van auto's beïnvloeden hoe we op auto's reageren

  Mode & Mooi

  Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Deze week: agressieve uitstraling Vorige week schreef ik over de steeds groter wordende grille van auto's. Verschillende lezers viel het op dat auto's ook steeds meer schuin oplopende en tot spleetjes samengeknepen koplampen hebben. Zelfs de Nissan Micra, ooit een toonbeeld van schattigheid, is inmid …

 5. Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Deze week: Grillegekte Na een aanrijding vind ik mezelf terug met een rol ducttape onder de voorbumper van mijn oude Volvo V50, zodat die toch mee op vakantie kan terwijl mijn autoschadeboer de benodigde onderdelen in huis haalt. 'Is het de eerste generatie V50 of die met de facelift?' had de schadeh

  Jasper van Kuijk vraagt zich af waarom auto's steeds maar grotere grilles krijgen

  Mode & Mooi

  Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Deze week: Grillegekte Na een aanrijding vind ik mezelf terug met een rol ducttape onder de voorbumper van mijn oude Volvo V50, zodat die toch mee op vakantie kan terwijl mijn autoschadeboer de benodigde onderdelen in huis haalt. 'Is het de eerste generatie V50 of die met de facelift?' had de schadeh …

 6. Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Deze week: de tweede laag. Het Nederlands theater 'bereikt een groot potentieel publiek niet', concludeerde de Raad voor Cultuur vorige week. 51 procent van de Nederlandse bevolking is geïnteresseerd in toneel, maar slechts 17 procent gaat daadwerkelijk, want: 'het voelt elitair en het is ingewikkeld

  Theatermakers moeten leren opnieuw naar zichzelf te kijken, zo krijgen ze de niet-theatergangers binnen

  Magazine

  Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Deze week: de tweede laag. Het Nederlands theater 'bereikt een groot potentieel publiek niet', concludeerde de Raad voor Cultuur vorige week. 51 procent van de Nederlandse bevolking is geïnteresseerd in toneel, maar slechts 17 procent gaat daadwerkelijk, want: 'het voelt elitair en het is ingewikkeld …

 7. Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Deze week: de basis. Mijn hoofd stopt eigenlijk nooit, behalve tijdens het hardlopen. Om mijn opbouwschema te bepalen en me bij het lopen te instrueren over de intervallen gebruik ik Runkeeper, een hardloop-app. Kost een kleine tien euro per maand, maar dat is nog altijd goedkoper dan lopen bij een c

  Runkeeper is als een auto met een fantastisch multimediasysteem, maar haperende remmen

  Magazine

  Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Deze week: de basis. Mijn hoofd stopt eigenlijk nooit, behalve tijdens het hardlopen. Om mijn opbouwschema te bepalen en me bij het lopen te instrueren over de intervallen gebruik ik Runkeeper, een hardloop-app. Kost een kleine tien euro per maand, maar dat is nog altijd goedkoper dan lopen bij een c …

 8. Geachte kledingontwerpers: als we 200 euro aftikken voor een jas verwachten we ook een fatsoenlijk lusje.

  Geachte kledingontwerpers: als we 200 euro aftikken voor een jas verwachten we ook een fatsoenlijk lusje

  Mode & Mooi

  Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Deze week: lusjes Mensen dragen nu zo'n 170 duizend jaar kleding, kapstokken gebruiken we al sinds de Middeleeuwen en de totale omzet van de wereldwijde mode-industrie ligt rond de 3 biljoen dollar. En toch lukt het nog steeds niet om onze jassen te voorzien van een fatsoenlijk lusje om ze aan een ka …

 9. Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Deze week: de bloemkoolwijk. Mijn moeder verkoopt mijn ouderlijk huis. Een premie-A woning in een jaren-zeventignieuwbouwwijk in Julianadorp. Bij mijn laatste bezoek voel ik, ondanks de goede herinneringen, niet echt de behoefte aan een extra rondje door het huis. Maar de wijk, die wil ik nog een laa

  Lang leve de kneuterigheid in de bloemkoolwijken van Julianadorp

  Magazine

  Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Deze week: de bloemkoolwijk. Mijn moeder verkoopt mijn ouderlijk huis. Een premie-A woning in een jaren-zeventignieuwbouwwijk in Julianadorp. Bij mijn laatste bezoek voel ik, ondanks de goede herinneringen, niet echt de behoefte aan een extra rondje door het huis. Maar de wijk, die wil ik nog een laa …

 10. Fietsers stoppen bij een verkeerslicht.

  Hoe de mapping van een verkeerslicht verbeterd zou kunnen worden

  Mode & Mooi

  Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Deze week: verkeerslicht Op weg naar de school sta ik met mijn slaperige kop en mijn kinderen op de fiets bij het verkeerslicht te wachten, netjes voorgesorteerd in het fietsvak voor linksaf. Het licht gaat op groen, ik fiets weg en knijp dan toch schielijk in mijn remmen omdat de tegemoetkomende aut …

 11. Commandocentrum op Hawaii dat de dreiging monitort en de waarschuwing uitstuurde.

  Vals alarm op Hawaii: hoe kon het toch zo fout gaan?

  Magazine

  Denkfouten in hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Deze week: vals alarm. Zondag werden de inwoners van Hawaii op hun telefoon gewaarschuwd voor een raketaanval. Pas na 38 minuten kregen ze een tweede berichtje: oeps, sorry, geen raketaanval. De gouverneur van Hawaii sprak van een menselijke fout en de betrokken operator werd voorlopig overgeplaatst. …