Larry Wilcox, hoofdrolspeler van de oorspronkelijke serie, had gelijk toen hij twitterde de studio zijn erfgoed heeft 'geruïneerd'.
Larry Wilcox, hoofdrolspeler van de oorspronkelijke serie, had gelijk toen hij twitterde de studio zijn erfgoed heeft 'geruïneerd'. ©

Chips is een hemeltergende herhalingsoefening

Film (komedie) - Chips

Een greep in de grabbelton van ooit succesvolle films en series die in de dollartekens weerspiegelende ogen van Hollywoodproducenten eenvoudig en vooral winstgevend opnieuw te maken moeten zijn, zorgt deze week onder meer voor een hemeltergende herhalingsoefening.

Chips

Komedie
Regie Dax Shepard
100 min., in 73 zalen

Het betreft hier Chips, naar de gelijknamige, komisch bedoelde tv-serie (1977-1983) over twee jolige motoragenten in Californië.

Larry Wilcox, hoofdrolspeler van de oorspronkelijke serie, twitterde opvallend genoeg op basis van de trailer hoe de studio zijn erfgoed heeft 'geruïneerd'. De man heeft een punt - en de uiteindelijke film is geen haar beter.

Ooit was Chips de voorloper van meer en minder flauwe politiekomedies als Beverly Hills Cop, Police Academy en The Naked Gun, nu gaat de boel ten onder aan tenenkrommende, misogyne en homofobe grapjes over kontlikken, sexting en diarree.