beter levenkoken en eten

Pasen in lockdown: 10 bakrecepten van Yvette van Boven

We vieren Pasen nog steeds in lockdown. Wat kunnen we wel doen? De keuken induiken om je ‘inner-taartenbakker’ los te laten. Van eenvoudige cake tot verkwikkende gemberkoekjes. Bakken maar!

10 zoete bakrecepten van weekendkok Yvette van Boven Beeld Oof Verschuren
10 zoete bakrecepten van weekendkok Yvette van BovenBeeld Oof Verschuren

We kozen 10 zoete baksels van onze weekendkok Yvette van Boven. Voor beginners starten we met een eenvoudige cake. Niet voor niets noemt Yvette deze lekkernij ook een oefencake. Met deze kruidige cake kun je goed kijken hoe je oven is afgesteld en ook de ingrediënten zijn verkrijgbaar bij elke buurtsupermarkt.

1. Kruidige oefencake die eenvoudig te maken is

Voor de beginnende bakker: een cake met appels, rozijnen en rum Beeld Yvette van Boven
Voor de beginnende bakker: een cake met appels, rozijnen en rumBeeld Yvette van Boven

2. Ganache-truffels en chocoladetaart

Ganache is een stevige chocopasta voor truffels of een taart Beeld Yvette van Boven
Ganache is een stevige chocopasta voor truffels of een taartBeeld Yvette van Boven

3. Carrotcake in de vorm van een mueslireep

Zachte carrotcake mueslirepen met noten en vanille Beeld Yvette van Boven
Zachte carrotcake mueslirepen met noten en vanilleBeeld Yvette van Boven

4. Koekjes met stroop, kaneel en gember

Niet al te moeilijk en superlekker: troostrijke gemberkoekjes Beeld Yvette van Boven
Niet al te moeilijk en superlekker: troostrijke gemberkoekjesBeeld Yvette van Boven

5. Pofpannekoek of ‘dutch baby’

De pan 18 minuten in de oven: en klaar is uw 'Dutch baby' Beeld Yvette van Boven
De pan 18 minuten in de oven: en klaar is uw 'Dutch baby'Beeld Yvette van Boven

6. Smakelijke tulband met yoghurt

Alleen voor de 'pandanpasta' even naar de toko, verder geen moeilijke bestanddelen voor deze toffe cake Beeld Yvette van Boven
Alleen voor de 'pandanpasta' even naar de toko, verder geen moeilijke bestanddelen voor deze toffe cakeBeeld Yvette van Boven

7. Amandelcake met appels

Met bittere amandolie wordt deze appelige cake onweerstaanbaar volgens Yvette Beeld Yvette van Boven
Met bittere amandolie wordt deze appelige cake onweerstaanbaar volgens YvetteBeeld Yvette van Boven

8. Sticky cake met gedroogd fruit

Niet alleen voor feestdagen: deze taart met gedroogd fruit is altijd lekker  Beeld Yvette van Boven
Niet alleen voor feestdagen: deze taart met gedroogd fruit is altijd lekkerBeeld Yvette van Boven

9. Dadel-kardemomcake met gecondenseerde melk

Een cake met gecondenseerde melk en met dadels erdoor voor dat extra ‘sticky-karamellie’-gevoel. Beeld Yvette van Boven
Een cake met gecondenseerde melk en met dadels erdoor voor dat extra ‘sticky-karamellie’-gevoel.Beeld Yvette van Boven

10. Suikertabletjes van bladerdeeg van Cees Holtkamp

Zelf bladerdeeg maken dat kan natuurlijk ook. Gelukkig doet Holtkamp het voor.  Beeld Yvette van Boven
Zelf bladerdeeg maken dat kan natuurlijk ook. Gelukkig doet Holtkamp het voor.Beeld Yvette van Boven
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden