service

De Volkskeuken: Gevulde paprika’s met nachos

De suggestie voor de dagelijkse dis van uw Volkskok. Vandaag: gevulde paprika’s met nacho’s, een hoofdgerecht voor 4 personen

Gevulde paprika's met nachos Beeld Tallina van den Hoed
Gevulde paprika's met nachosBeeld Tallina van den Hoed

Zou het dan nu eindelijk lekker weer blijven? Mijn tuin snakt naar warm weer, en mijn lokale aspergeteler ook. ‘De groene zijn te dun, dit jaar, want het is te koud. En het zijn er ook te weinig’, bromt hij verontschuldigend als ik misgrijp.

Mijn pubers vinden het niet erg dat we wat minder asperges eten. ‘De hele wereld is ingericht voor volwassenen! Volwassenen kiezen uit wat we eten, volwassenen bepalen of we naar school moeten, volwassenen worden gevaccineerd en kinderen niet, en we hebben het maar te accepteren, want anders worden de volwassenen boos!’

Iedere puberouder weet dat je met ‘Nou nou, dat valt wel mee’ niet wegkomt als ze in zo’n bui zijn. Dan moet je meer uit de kast trekken. Lievelingseten bijvoorbeeld. Die van mij zijn erg gevoelig voor de Midden-Amerikaanse keuken, zeker als er chips bij zitten.

Ingrediënten

6 paprika’s

1 rode ui

100 g geschilde aardappel

1 klein blikje mais (uitlekgewicht 140 g)

1 klein blikje zwarte bonen (uitlekgewicht 130 g)

200 g vegetarisch gehakt

2 eetl. picadillokruiden (Euroma, supermarkt)

1/2 theelepel zout

100 g geraspte kaas

2 eetl. olijfolie

200 g nachochips

200 g crème fraîche

1 potje salsa

Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Leg de helften in een braadslede. Zet de heteluchtoven alvast op 180 graden.

Snipper de rode ui. Snijd de aardappel in ongeveer even grote blokjes als de ui en doe ze in een kom. Laat mais en bonen uitlekken en doe ze bij de aardappel en ui. Voeg het vegetarisch gehakt toe, de picadillokruiden, het zout en de helft van de kaas en meng alles goed. Heeft u geen picadillokruiden? Meng een theelepel gemalen koriander, een theelepel gemalen komijn, een theelepel oregano en halve theelepels rode peper, zwarte peper en kaneel.

Vul de paprikahelften met het mengsel en druk het goed aan. Bestrooi de paprika’s met de resterende kaas en sprenkel de olijfolie erover. Bak de paprika’s in 40 minuten gaar.

Leg de nacho’s op een ovenvaste schaal en bak ze 10 minuten mee in de oven. Er kán kaas overheen, maar dat hoeft niet.

Roer de crème fraîche los en serveer dit met de salsa bij de paprika’s en de nacho’s. U kunt het, als u dat lust, allemaal bestrooien met verse koriander. Grote eters in huis? Neem meer nacho’s. Paprika’s over? Ze zijn ook lekker bij de lunch, even opgewarmd in de magnetron.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden