De GidsHet nieuwe eten

Avocadodressing is er een om snel te vergeten

De avocadodressing in kwestie.Beeld Remia

Sinds de ondertekening in 1994 van het Nafta-vrijhandelsakkoord tussen de Verenigde Staten, Canada en Mexico, is de avocado aan een enorme opmars bezig. ‘Waar de avocado voordien slechts een dure garnering was voor in de gastronomie, was het fruit plots verkrijgbaar in alle supermarkten’, aldus een interessant stuk vorige week op de site van de branchevereniging Aardappelen, Groente en Fruit.

Je kunt je al bijna niet meer voorstellen dat er een tijd is geweest zonder avocado’s. De gezonde (vitamine C, E, K, en B6) dikmaker (massa’s calorieën helaas) ligt tegenwoordig hoog opgestapeld in de supermarkt. Alle grappen over de hardheid van zogenaamd ‘eetrijpe’ avocado’s zijn al gemaakt.

Remia probeert een graantje mee te pikken van de populariteit van deze fruitsoort. Het toch al omvangrijke aanbod dressings (blue cheese, caesar, mosterd-honing, balsamico, Aziatisch, fijne kruiden, naturel en yoghurt) werd verrijkt met een avocado-variant, eentje ‘met een vleugje knoflook’ nog wel.

We kunnen hier kort over zijn: te zoet, weeïg, nauwelijks avocadosmaak, zurig. Dat krijg je er nou van als je magere yoghurt (24 procent) mengt met ‘avocadopuree’ (3 procent). De avocado heeft een beter lot verdiend. Vergeet dit.

Cijfer 3

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden