Het nieuwe etenRoomboter met truffelsmaak

AH Roomboter met Truffelsmaak smaakt vooral naar zoute boter met muffige dingetjes

Wat ze verzinnen, in de voedselindustrie!

Albert Heijn: Roomboter Truffelsmaak.Beeld Albert Heijn

Voor de laatste feestdagenbrunch, morgen, zwaait Het Nieuwe Eten de Excellent- en Delicieux-sferen uit met de nieuwe AH Roomboter met Truffelsmaak. ‘Truffelsmaak’: als de voedingsindustrie niet eens probéért te suggereren dat er echt truffel in zit, dan weet u dat er een goedje wordt gebruikt dat onder de omineuze betiteling ‘aroma’ niet zozeer te maken heeft met vergenoegd knorrende zwijntjes die de Umbrische bosgronden afspeuren alswel met een verdwaalde rit door Pernis. 2,4-dithiapentaan is een stofje dat in truffels zit, en licht dominant is in de smaak, maar het is óók een petrochemisch bijproduct waarmee je truffelsmaak kan imiteren. Doseren is dan de kunst, want het is nogal een klap in de neus, op de tong en in nagalmende oprispingen.

AH Roomboter met Truffelsmaak gaat easy op de 2,4-dithiapentaan, gelukkig, al is de toevoeging zo subtiel dat het vooral smaakt naar zoute boter met muffige dingetjes. We pakten er, bij wijze van referentiekader, Philadelphia Limited Edition Truffel bij, óók nieuw in het brunchschap, en toen waren we weer wél helemaal in die pizzeria met de gipsen discuswerper waar een pasta met petrochemische truffelsaus wordt opgediend.

Cijfer: 6

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden