Zoekt u een nieuwe baan? De Volkskrant heeft wat tips voor u op een rijtje gezet

December blijkt een slappe maand voor werkzoekenden. Er zijn minder vacatures. Aan de andere kant: er is ook minder concurrentie.

null Beeld Claudie de Cleen
Beeld Claudie de Cleen

Is december een goede maand om te solliciteren? Anne Geelhoed (34) uit Amsterdam heeft net drie sollicitatiebrieven klaarliggen. 'Mijn goede voornemens beginnen deze maand al, want ik wil in het nieuwe jaar weer aan het werk.' Afgelopen zomer verloor Geelhoed haar baan als stafmedewerker bij een filmfestival.

Productie, redactie of communicatie op het gebied van kunst en cultuur heeft haar voorkeur. Maar ook op vacatures onder haar niveau reageert ze. Ze speurt op internet, netwerkt en benadert werkgevers. Anne Geelhoed heeft niet de indruk dat er deze maand minder vacatures zijn.

Toch staat december erom bekend dat er weinig activiteit is op de arbeidsmarkt. Volgens een recent onderzoek van vacaturesite Joblift is het aantal vacatures in december het laagst: 6,8 procent van het totale aantal. Die maand zoeken kandidaten ook minder fanatiek op internet: ze geven maar 6,9 procent van het totale aantal zoekopdrachten.

De betrekkelijk nieuwe vacaturesite heeft uitgezocht in welke maand solliciteren de meeste kans maakt. Het van oorsprong Duitse bedrijf heeft 2 miljoen vacatures van ruim honderd partnersites geanalyseerd. Aan de vraagkant heeft het gekeken naar zoekopdrachten via Google.

In juni blijkt het verschil tussen vraag (9,4 procent) en aanbod (7,9 procent) het grootst. Mei is ook een gunstige maand voor sollicitanten en zelfs vakantiemaand juli scoort niet slecht. Joblift concludeert hieruit dat de arbeidsmarkt geen komkommertijd kent.

Volgens woordvoerder Bob Uhde moet het dieptepunt in december geen reden zijn rustig aan te doen. Hij spoort werkzoekenden juist aan er hun voordeel mee te doen. 'De concurrentie is minder groot, dus val je meer op. Nu zien we dat het aantal zoekopdrachten in januari 3 procent hoger ligt dan in december. In februari zakt de animo langzaam af. Al kan de daling ook betekenen dat mensen een baan hebben gevonden.'

213.000 vacatures

213.000 vacatures telde het Centraal Bureau voor de Statistiek in het derde kwartaal van 2017. Het UWV verwacht dat het aantal banen dit jaar met 183 duizend (2,3 procent) groeit en in 2018 nog eens met 150 duizend (1,8 procent).

Goede moed

Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS), vindt de uitkomsten van het onderzoek plausibel klinken. 'Deze cijfers hebben wij niet, maar ze komen redelijk overeen met onze bevindingen. Wij zien ook dat er in januari meer banen vrijkomen en mensen als een gek op zoek gaan naar werk. Dat komt niet alleen doordat ze goede voornemens hebben. Veel jaarcontracten worden in december beëindigd.'

Het CBS ziet aan de cijfers dat de vacaturemarkt meebeweegt met de seizoenen. In de vakantieperiode is duidelijk minder vraag naar personeel, zeker in het onderwijs. Bij de sectoren handel en vervoer ziet Van Mulligen een piek vanaf september. De verklaring is logisch: bedrijven hebben extra handen nodig in de aanloop naar de feestmaand.

'Bijna overal neemt het aantal openstaande vacatures het meest toe in het eerste kwartaal. Daar is het verschil tussen nieuwe en vervulde vacatures het grootst.' Van Mulligen is voorzichtig met voorspellen: 'Wat exact de beste maand is om te solliciteren, weten we helaas niet. In december hebben sollicitanten minder concurrentie, in januari meer keus.'

Pieken en dalen

MeanderGroep, een grote zorginstelling in Zuid-Limburg met zesduizend medewerkers, werft het hele jaar door. Momenteel staan er elf vacatures op de site. Ze variëren van assistent facilitair medewerker en verpleegkundige tot basisarts. 'Wij zoeken continu medewerkers op alle niveaus', zegt Jill Hamers, een van de zeven personeelswervers. 'Van pieken en dalen is bij ons geen sprake.'

Net als de techniek, transport en ict staat de zorg te springen om personeel. Daar is december geen slappe sollicitatiemaand. 'Misschien stellen andere bedrijven hun sollicitatieprocedures uit tot januari. Maar wij hebben het net zo druk als in andere maanden.'

Haar tip voor sollicitanten: 'Stuur een open sollicitatiebrief als je ziet dat een bedrijf of instelling bij je past. Je kunt een ja of een nee krijgen, maar wat heb je te verliezen? Wij nemen open sollicitatiebrieven altijd serieus. Zo zijn al verschillende medewerkers aan hun baan gekomen.'

Bob Uhde van Joblift raadt sollicitanten aan specifieke zoektermen te gebruiken op internet. 'Onze zoekmachine vindt opvallend hoge aantallen algemene zoekopdrachten. Het verbaast ons hoe vaak mensen 'vacature Amsterdam' intikken. Bedenk eerst welke baan je wilt en ga dan gericht zoeken. Dat bespaart veel tijd.'

Peter Hein van Mulligen van het CBS heeft ook een advies: 'Hoe sneller je begint met zoeken, hoe groter de kans dat je een baan vindt. Ga niet wachten tot de statistieken aangeven dat er in januari meer vacatures komen.'

1 - Niet-zoekers worden gezocht

Personeelswervers klagen volgens een recente Amerikaanse peiling dat sollicitanten vaak niet de vereiste vaardigheden hebben. Daarom gaan ze zich nog meer richten op 'passieve kandidaten'. Dat zijn werknemers die wel aan de functie-eisen voldoen, maar tevreden zijn met hun huidige baan. Met geavanceerde zoekmethoden zijn deze goudhaantjes nog gemakkelijker te vinden.

2 - Anoniem solliciteren

De Duitse supermarktketen Aldi deed eind november een experiment op een carrièrebeurs in Keulen. Het bedrijf voerde sollicitatiegesprekken in een donkere ruimte. Een woordvoerster van de Nederlandse Aldi laat weten dit een erg sympathiek initiatief te vinden. Maar: 'Onze huidige manier van werven leent zich niet voor het voeren van gesprekken in een donkere ruimte.' Toch is 'blind' solliciteren in opkomst om (onbewuste) vooroordelen bij de selectie van kandidaten tegen te gaan. Zo zijn er ook proeven met cv's zonder foto of naam. Nieuwe technologieën kunnen helpen om informatie over leeftijd, sekse of culturele achtergrond te filteren.

3 - Werven via sociale media

Facebook, Google en Microsoft zijn in Amerika al aan het experimenteren met personeelswerving via hun sociale netwerken. Google for Jobs, Whatsapp en Workplace by Facebook zijn daar voorbeelden van. Wanneer Google for Jobs op de Nederlandse markt komt, is nog onbekend.

4 - Games en apps

Bedrijven gaan meer games en apps inzetten tijdens de sollicitatieprocedure. Zo kunnen ze veel informatie verzamelen zonder dat de kandidaat het merkt. Terwijl hij zijn best doet een hoge score te halen, krijgt het bedrijf een grote hoeveelheid gegevens over zijn sterke en zwakke punten.

Bronnen: Recruitics, Forbes, Business Insider Deutschland

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden