Wordt werk bij brandweer gewoon werk ?

De brandweerman raakt zijn mooiste arbeidsvoorwaarde kwijt: pensioen op 55 jaar. Worden zij nu gewone werknemers ? Zeven vragen over het FLO....

Gijs Herderscheê

Waarom gaan ambulancewerkers en brandweerlieden op hun 55ste met pensioen ?

Het Functioneel Leeftijdsontslag, FLO, is in de jaren zestig ingevoerd met het oog op de zwaarte van het beroep.

Waarom wordt het afgeschaft?

Bij wet is leeftijdsdiscriminatie verboden. Onderzoek toont ook aan dat voor sommige brandweerlieden het werk op hun 50ste al te zwaar is en anderen het op hun 56ste nog fluitend aankunnen. Het FLO was echter alles of niets. Wie niet op zijn 55ste brandweerman is of ambulancebroeder krijgt niets, ook al heeft hij jaren gewerkt.

Ten slotte worden de belastingvoordelen voor VUT- en prepensioen per 2006 geschrapt.

Zijn brandweermannen en -vrouwen en de ambulancewerkers nu gewone werknemers ?

Nee. Ze mogen nog steeds veel eerder met pensioen. Bij de brandweer en op de ambulance blijft de zwaarte van het beroep meetellen in de arbeidsvoorwaarden, zodat zij op hun 59ste met volledig pensioen weg kunnen. Veel Nederlandse werknemers denken dat hun dat ook lukt. Maar zij moeten dan flink gaan sparen voor levensloopverlof van drie jaar en zich realiseren dat zij tijdens dat verlof geen pensioen opbouwen.

Hoe ziet de nieuwe pensioenregeling eruit?

Voor de huidige groep gaat een overgangsregeling gelden. Aankomende brandweerlieden en ambulancewerkers krijgen betere arbeidsvoorwaarden.

Voor nieuwkomers wordt twintig jaar in de ‘bezwarende’ functie het maximum. De gemeente moet tijdig zoeken naar een vervolgloopbaan. Zij krijgen per jaar een bonus van 2,5 procent die zij als extra loon kunnen gebruiken maar ook voor de levenslooprekening of extra pensioen.Na twintig jaar stopt de bonus.

Voor huidige brandweerlieden en ambulancewerkers wordt onderscheid gemaakt naar degenen die al twintig jaar werken en degenen die dat nog niet doen. Degenen met twintig of meer ‘dienstjaren’ kunnen op hun 55ste met pensioen.

Degenen die er nog geen twintig jaar op hebben zitten, kunnen op hun 59ste met pensioen. De gemeenten betalen hiervoor de levensloopregeling en extra pensioen. Als extra is afgesproken dat de brandweerlieden en ambulancewerkers tijdens levensloopverlof voor pensioen sparen.

Wat kost het akkoord ?

Veel. Maar hoeveel hangt af van het gebruik van de regelingen. Bijvoorbeeld: degenen die nu twintig jaar bij de brandweer zitten, kunnen op hun 55ste weg. Er moeten vier jaar worden overbrugd tot de eigenlijke pensioenleeftijd. Dat kan zo: door voor 50 procent door te werken tegen 90 procent van het loon, of ontslag te nemen met een vertrekbonus, of volledig door te werken met een bonus, of ‘inactief’ te worden – thuis te zitten – met 80 procent van het loon. Dat gaat de gemeenten veel kosten.

Waarom zijn brandweermannen en vrouwen toch boos ?

Zij houden vast aan de regel: afspraak is afspraak. Zij willen voor allen pensioen op 55 jaar houden.

Brandweer en ambulancewerkers kunnen op hun 59ste met volledig pensioen weg. Zijn zij een uitzondering ?

In vrijwel alle pensioenregelingen komt de vertrekleeftijd hoger te liggen. In theorie is dat meestal 62 jaar, in de praktijk zal dat later zijn, door onvolledige pensioenopbouw. Met het versoberen van het FLO gingen leger, politie en particuliere ambulances de gemeenten voor.

Een enkele beroepsgroep weet door een monopoliepositie zijn vroegpensioen te handhaven. Zo houden de piloten van KLM hun pensioen met 56 jaar. Die kosten worden doorberekend aan de reiziger.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden