Winstverdubbeling bij Eurocommercial Properties

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbelegger Eurocommercial Properties heeft de nettowinst ruim verdubbeld in het gebroken boekjaar 2005/2006, dat eind juni werd afgesloten. Het vastgoedbedrijf uit Amsterdam boekte een nettowinst van 233,9 miljoen euro, afgezet tegen 113,9 miljoen in het voorgaande boekjaar.

Het directe beleggingsresultaat is met 14 procent toegenomen tot 56,1 miljoen euro.

Dat blijkt uit de jaarcijfers die Eurocommercial Properties vrijdag heeft gepresenteerd. Het directe beleggingsresultaat nam toe omdat de nettohuuropbrengsten met 8 procent stegen, terwijl de rentelasten daalden. Marktvorsers concentreren zich op dit resultaat, omdat het een goed beeld geeft van hoe Eurocommercial Properties presteert in vergelijking met branchegenoten.

De verdubbeling van de nettowinst is voor een belangrijk deel te danken aan de herwaardering van het vastgoed van Eurocommercial. De waarde van de panden steeg met 197 miljoen euro. Als gevolg daarvan nam de waarde van de totale vastgoedportefeuille toe tot 1,8 miljard euro.

Het vastgoed van Eurocommercial werd afgelopen boekjaar goed verhuurd. De bezettingsgraad staat op 99 procent, wat betekent dat vrijwel elke vierkante meter is verhuurd. Het bedrijf investeert hoofdzakelijk in winkelcentra.

Volgens de vastgoedbelegger blijft de Europese markt sterk. De vastgoedsector wordt momenteel geholpen door een groei in de consumentenbestedingen. Die leveren winkeliers hogere omzetten op, waardoor Eurocommercial makkelijker de huren kan verhogen. Het vastgoedfonds kan niet beoordelen hoe lang de prijzen van onroerend goed in Europa op de huidige, hoge niveaus blijven. Duidelijk is wel dat de vraag naar kwaliteit momenteel groter is dan het aanbod, constateert de onderneming.

Eurocommercial Properties belegt in vastgoed in Frankrijk, Italië, Zweden en Nederland, waarbij de thuisbasis slechts een beperkte rol speelt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.