Winst Arcadis boven doelstelling

ARNHEM (ANP) - Arcadis heeft vorig jaar de eigen winstdoelstelling ruimschoots overstegen. De netto operationele winst kwam uit op 50 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. Het ingenieursbureau had zijn winst geschat tussen de 46,8 miljoen en 48,4 miljoen euro.

De omzet van Arcadis steeg naar 1,2 miljard euro, een stijging van 23 procent ten opzichte van 2005. De nettowinst kwam uit op 44,9 miljoen euro, 34 procent meer dan in 2005. In het vierde kwartaal steeg de omzet met 11 procent naar 342 miljoen euro. De netto operationele winst liep op naar 16,5 miljoen euro.

De onderneming wist vorig jaar te profiteren van een aantrekkende economie. Vooral een toename aan bedrijfsactiviteit in Nederland, de Verenigde Staten en Engeland droeg bij aan de winststijging. Daarnaast deed Arcadis een aantal kleinere overnames, waarmee het ruim 500 miljoen omzet toevoegde aan het bedrijf.

Milieudivisie

De grootste stijger binnen het bedrijf was de milieudivisie. De activiteiten binnen deze tak namen toe met 50 procent. Het merendeel van die groei kwam door acquisities. De hoogste autonome groei behaalde het bedrijf in de gebouwendivisie. Daar steeg de omzet autonoom met 16 procent mede door een groot contract met DSM/Sabic voor het leveren van ondersteunende diensten. In totaal nam de omzet in deze divisie met ruim een kwart toe.

Het bedrijf verhoogt het dividend van 0,66 euro naar 1 euro per aandeel.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden