Werkgevers hoeven ontslagvergoeding niet altijd meer zelf te betalen

De pijn die het midden- en kleinbedrijf lijdt door de nieuwe ontslagregels wordt verholpen. De ontslagvergoeding die werkgevers aan werknemers moeten betalen, hoeven zij soms niet meer zelf te betalen. Die krijgen de ontslagen werknemers dan uit een UWV-fonds waar werkgevers premie voor betalen.

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken tijdens een persconferentie over de wijziging van de Wet Werk en Zekerheid.Beeld anp

Dit heeft minister Asscher (PvdA) van Sociale Zaken donderdag in samenspraak met vakbeweging en werkgevers aangekondigd. Dat gebeurt in samenspraak omdat het gaat om een uitwerking van het Sociaal Akkoord uit 2013. Daarin zijn onder meer afspraken gemaakt over het ontslagrecht, werkloosheid en flexwerk. Die zijn verwerkt in de Wet Werk en Zekerheid die sinds 2015 stapsgewijs wordt ingevoerd.

In maart hekelde Michael van Straalen, voorzitter van MKB Nederland, de gevolgen van de nieuwe ontslagregels. Met de aanpassingen komen FNV en Asscher nu tegemoet aan de pijnpunten die Van Straalen aandroeg.

Bedrijfsleven schiet zichzelf in de voet met flexibilisering

De wet van minister Asscher kent gebreken, maar de kritiek van werkgevers is niet terecht. Lees hier het opiniestuk.

Ontslagvergoeding niet zelf betalen

Als een werknemer na twee jaar ziekte ontslagen wordt, hoeft de werkgever de ontslagvergoeding niet meer zelf te betalen. Van Straalen wees erop dat kleine werkgevers nu niet ontslaan na twee jaar ziekte. Zij moesten de uitkering betalen tijdens de ziekte en de ontslagvergoeding van maximaal 75 duizend euro komt daar bovenop. Nu gaat het UWV deze ontslagvergoeding betalen. Het geld komt uit het werkloosheidsfonds waarvoor alle werkgevers premie betalen.

Als een bedrijf gesloten wordt omdat de eigenaar langdurig ziek is of met pensioen wil, dan moet hij nu ook ontslagvergoeding aan zijn werknemers betalen. Bij pensionering van de baas kan dat een forse hap nemen uit de pensioenvoorziening. Asscher bekijkt of in zo'n geval de ontslagvergoeding ook uit het werkloosheidsfonds betaald kan worden.

Ook wordt de administratieve rompslomp voor kleine werkgevers bij ontslagprocedures bij het UWV aangepakt. Het UWV neemt nu vier weken de tijd voor een ontslagaanvraag mits het dossier op orde is. Dat kost kleine werkgevers in de praktijk veel moeite. Het UWV gaat met de vakbeweging en werkgevers kijken of de procedure simpeler kan, zonder dat de rechtszekerheid van de werknemer in het geding komt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden