VNO rapporteert hoger topinkomen

De salarissen in de top van het Nederlandse bedrijfsleven zijn vorig jaar met 6 procent gestegen. Dat stellen de werkgeversorganisaties VNO-NCW en NCD op basis van onderzoek van de beloningsbureaus Hay en Towers Perrin....

Van onze verslaggever Douwe Douwes

De stijgingen waren in lijn met die van de werknemers, zo concluderen de onderzoekers. Hay en Towers Perrin deden onderzoek onder 250 bedrijven, en 1700 bestuurders en directeuren. Ongeveer 35 procent van die bedrijven is beursgenoteerd, en alle hebben een omzet die groter is dan 45 miljoen euro. Hay en Towers Perrin maken niet bekend welke bedrijven in het onderzoek zijn meegenomen.

De 6 procent stijging die uit het onderzoek komt is een mediaan, en geen gemiddelde. Door de mediaan te nemen worden extreme stijgingen en dalingen uit de steekproef gefilterd.

Vakbond FNV heeft scherpe kritiek op die methode: 'Uitschieters worden zo buiten beschouwing gelaten. Dit onderzoek rammelt, het lijkt een witwasoperatie,' is de reactie van een woordvoerder.

De mediane stijging van het werknemerssalaris was in 2003 5 procent, stelt het rapport. De inkomensstijging van werknemers kan het gevolg zijn van een extra functiejaar, of van een eenmalige uitkering wegens goede prestaties. Ook bij deze conclusie zet het FNV vraagtekens.

'De cijfers van het CPB, die wijd en zijd worden erkend, komen uit op een salarisstijging tussen 3,5 en 4 procent. Door te chicaneren met de cijfers komt de top lager uit en de werknemers hoger, en zo lijkt het verschil heel klein.'

Het onderzoek van de werkgeversorganisaties is gebaseerd op het brutosalaris van de bestuurders en directeuren, exclusief sociale lasten en emolumenten. Ook de pensioenlasten zijn niet in het onderzoek opgenomen. Ook bonussen in de vorm van opties en aandelen zijn buiten beschouwing gelaten.

In de afgelopen maanden ontstond geregeld ophef over de salarissen in de top van beursgenoteerde ondernemingen. Bedrijven als ING, Philips en ASML betaalden hun bestuurders in 2003 bijna de helft meer dan een jaar eerder.

Voorzitter Jacques Schraven van werkgeversvereniging VNO-NCW vindt dat die publiciteit 'geen samenhangend beeld' heeft opgeleverd. 'Het beloningsbeleid moet erop gericht zijn de juiste mensen aan te kunnen trekken. De honorering mag geen beletsel zijn.'

Het is de vierde keer dat de werkgeversorganisaties hun eigen onderzoek naar de topsalarissen doen. Uit een voorlopige inventarisatie van de Volkskrant op basis van de jaarverslagen van AEX-fondsen, bleek enkele weken geleden eveneens dat de topsalarissen met 6 procent zijn gestegen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden