Video

Video - Gerard heeft al jaren last van bitcoinstress: 'Koers vliegt met honderden euro's per uur op en neer'

Dit is Gerard. Gerard had in 2013 al bitcoin. Dat klinkt leuk, maar Gerard heeft eigenlijk al jaren last van bitcoinstress. Want hoeveel is-ie nu waard? En wat was ook alweer zijn wachtwoord?

Gerard. Foto de Volkskrant

Verschijnt de video niet? Klik dan hier.


Dit schreven we onlangs ook nog over de bitcoingekte:

Hoe de vloek van de bitcoin menig goudzoeker uit zijn slaap houdt
Het houdt veel bitcoinbezitters uit hun slaap: ooit aangeschaft, beetje vergeten en nu de koers door het dak gaat, ben je het wachtwoord van je digitale portemonnee kwijt. En je kunt nergens een nieuwe aanmaken.

Bert Wagendorp koopt digitale guldens
Ook bij Bert Wagendorp loopt de cryptogeldkoorts plotseling hoog op. 'Ik besloot dat langer wachten onverantwoord was. Straks was ik één van de laatsten met van die slome euro's op de bank.'

Bitcoinhype = tulpengekte?
De 17de-eeuwse tulp bleek een product dat van zichzelf geen of weinig waarde had en ineens ten prooi viel aan wilde speculatie, om na een aantal jaar net zo snel weer waardeloos te worden. De bitcoinhype is hiermee te vergelijken, schrijft Pieter Klok in het Commentaar.

Zo maak je zelf bitcoins
In een gekoelde loods delven ruim duizend mijnapparaten het digitale goud. Berry van Mourik runt naar eigen zeggen de grootste bitcoinfabriek voor particulieren van Nederland.

Zes vragen over etherium
Bitcoin is niet de enige populaire cryptomunt die in omloop is. Een van de populairste alternatieven is etherium. Lees hier wat je daarover moet weten.

Meer over