Verzekeraar Nuts wordt Delta Lloyd Zorg en breidt uit

De Haagse particuliere ziektekostenverzekeraar Nuts wordt volgend jaar omgedoopt tot Delta Lloyd Zorg. Tegelijkertijd wordt naast de bestaande ziektekostenpolis een nieuwe, ruimere polis op de markt gebracht voor senioren en gezinnen met kinderen....

De bijna 350 duizend particulier verzekerden van Nuts worden hierover in september ingelicht. De meer dan honderd jaar oude Haagse verzekeraar was in 1995 gefuseerd met de Arnhemse bankverzekeraar Ohra en werd eind vorig jaar overgenomen door Delta Lloyd. Door mismanagement had Nuts in 1998, het jaar vóór de overname, 118 miljoen verlies geleden en daardoor het concern Nuts Ohra een verlies bezorgd van ruim 57 miljoen, ondanks de 62,6 miljoen winst van Ohra.

De naam Nuts blijft slechts behouden voor het ziekenfonds, dat nog geen 300 duizend verzekerden telt. Het nog maar enkele jaren bestaande, kleine ziekenfonds van Ohra (70 duizend verzekerden) wordt bij Nuts ingelijfd.

In het jaarverslag over 1999 kondigde Delta Lloyd Nuts Ohra NV al aan dat Nuts, waartoe ook een kleine schadeverzekeraar en een levenszekeraar behoorden, zich zou terugtrekken op de ziektekostenverzekering.

Met zijn nieuwe 'totaalpolis' mikt Delta Lloyd op de groeiende markt van welgestelde ouderen, die bereid en in staat zijn extra te betalen voor gezondheidsdiensten. De fitnessactiviteiten, cursussen stressherkenning, gewichtscontrole en gezondheidstesten zijn niet gratis, maar de 'totaalverzekerden' krijgen wel reductie als ze in zee gaan met De Gezonde Zaak, een fitnessconcern dat grotendeels eigendom is van Delta Lloyd Nuts Ohra. Voor de totaalpolis moet een aanvullende premie worden betaald van rond de 50 gulden per maand.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden