Verzekeraar GS start zaak tegen AGF/De Schelde

GS Verzekeringen zet haar strijd tegen De Frans/Belgische verzekeraar AGF/De Schelde verbeten voort. De Nederlandse verzekeraar gaat een civiele procedure beginnen voor de schade die AGF/De Schelde heeft aangericht met de acties tegen het Nijmeegse bedrijf....

ANP

NIJMEGEN

Verder wil GS via de rechter beslag laten leggen op alle tegoeden van AGF. Langs deze weg hoopt GS aan geld te komen om mensen die een boete oplopen wegens onverzekerd rijden, schadeloos te stellen.

De ruzie tussen de twee ontstond vorige maand toen AGF/De Schelde plotseling de aan GS verleende volmacht om voor haar rekening autoverzekeringen af te sluiten, introk. Het Nijmeegse bedrijf zou zich niet aan de volmacht houden. Volgens GS ging het om een hetze, ingegeven door marktpartijen die met lede ogen het succes van de goedkope autopolissen van GS aanzagen.

Volgens GS lopen duizenden verzekerden het risico fors te worden beboet, omdat hun polissen niet worden aangemeld bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer. AGF heeft vorige maand beslag laten leggen op alle dossiers die betrekking hadden op autoverzekeringen die GS namens AGF had afgesloten.

Volgens directeur W. de Witte van GS is AGF niet in staat de dossiers adequaat af te handelen door gebrek aan apparatuur en mankracht. 'Al met al is er een enorme chaos ontstaan waarvan de consumenten de dupe worden.' AGF zegt daarentegen dat GS een enorme administratieve achterstand had. Bovendien zou GS de problemen voor de verzekerden schromelijk overdrijven.

Met dat laatste is een groep bemiddelaars het niet eens. Zij willen in kort geding afdwingen dat AGF haar verplichtingen nakomt.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden