Verkeersafdeling Imtech gered

Opnieuw hebben Imtechs curatoren een divisie van het failliete concern bijna verkocht. Traffic & Infra wordt vrijwel zeker overgedaan aan investeringsmaatschappij Egeria.

Het hoofdkantoor van Imtech.Beeld anp

Egeria-dochter RCPT en de curatoren van Imtech hebben een melding van de voorgenomen overname gedeponeerd bij de Autoriteit Consument & Markt. De ACM onderzoekt of zo'n overname de mededinging niet schaadt.

Bij Traffic & Infra werken ruim 2.000 mensen, van wie de helft in Nederland. Het bedrijf is vooral actief met het aanleggen van verkeerssystemen op de weg en bij het spoor, op luchthavens en in tunnels. Het is actief in Scandinavië, Engeland, Ierland en de Benelux. Het boekte in 2014 387 miljoen euro omzet, beduidend minder dan in 2013. Erg goed gingen de zaken niet; in het jaarverslag staat dat het bedrijf het druk had met 'het stabiliseren van de resultaten'. Het bedrijfsresultaat (ebitda) bedroeg een magere 10 miljoen euro.

Race tegen de klok

Over de financiële kant van de voorgenomen overname hebben Egeria noch curatoren iets bekend gemaakt. Het lijkt er niet op dat de ACM een overname zal blokkeren. In de portefeuille van Egeria zit geen ander bedrijf dat vergelijkbare dingen doet als de Imtech-dochter. Egeria is een investeringsmaatschappij die de afgelopen tijd vooral in het nieuws was door overname en verkoop van NRC Media. Het bedrijf is deels van de familie Brenninckmeijer, de eigenaren van C&A.

Ook de overname van werkmaatschappij Marine lijkt goed te verlopen. De beoogde kopers, Pon Holding (van ondermeer Volkswagen-importeur Pon) en Parcom Capital zeggen op hoofdlijnen een akkoord te hebben met de curatoren van Imtech.

De verkoop van levensvatbare bedrijfsonderdelen is een race tegen de klok, zeggen betrokkenen tegen het Financieele Dagblad. Potentiële kopers moeten binnen enkele dagen beslissen over aankoop in plaats van de gebruikelijke maanden.

Exterieur van het hoofdkantoor van Imtech Marine. Pon Holdings wil samen met investeerder Parcom het onderdeel van het noodlijdende installatiebedrijf Imtech overnemen.Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden