Van afgeschreven naar gewild: de 45-plusser

Van afgeschreven naar gewild. Dat geldt voor de oudere werklozen die nu dan toch weer in trek blijken te zijn bij werkgevers. Want het afgelopen half jaar zijn er 34 duizend 45-plussers in geslaagd weer een baan te vinden. Daarmee nemen ze in zes maanden meer dan de helft van de daling van de werkloosheid voor rekening. Het half jaar daarvoor lukte het slechts 6 duizend 45-plussers terug te komen op de arbeidsmarkt.

Het afgelopen half jaar zijn er 34 duizend 45-plussers in geslaagd weer een baan te vinden. Beeld anp

Zo werkt het herstel van de bouw heel erg in het voordeel van de ouderen die doorgaans het stempel dragen van te duur, te weinig flexibel en te vaak ziek. 'De bouw vraagt weer om technisch, goed geschoold personeel. Dat zijn toch bijzondere kwaliteiten die met name 45-plussers meenemen. Werkgevers hebben weer meer interesse in die extra kwaliteiten', zegt Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie van uitkeringsinstantie UWV.

Vorige week werd bekend dat de daling van de werkloosheid een record had neergezet. Voor het eerst in tien jaar tijd is de werkloosheid in één maand met 20 duizend mensen verminderd, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend. Dat het nu ook ouderen weer beter lukt om aan de slag te komen betekent dat het herstel van de economie doorzet. Pas als het langer beter gaat komen zij weer aan de beurt op de arbeidsmarkt.

Bouw, transport en commerciële functies

Behalve in de bouw is ook in het transport en voor commerciële functies in de zakelijke dienstverlening de vraag naar ouder personeel toegenomen. In het transport gaat het om chauffeurs, in de zakelijke dienstverlening om adviseurs. 'Ook hier gaat het om extra kwaliteiten die je doorgaans meer bij ouderen vindt', zegt Witjes.

De stijgende vraag naar ouderen is opvallend omdat zij ondanks de aantrekkende economie grote moeite bleven houden om werk te vinden, vooral als ze langer dan een jaar werkloos waren. Er zijn tal van campagnes - inclusief loonkostensubsidie - en netwerkbijeenkomsten georganiseerd in een poging ouderen aan te bevelen bij werkgevers. Voor laagopgeleide ouderen zijn de vooruitzichten overigens nog steeds niet rooskleurig.

Positief is ook dat er minder werkloosheid optreedt in sectoren waar traditiegetrouw veel ouderen werken. Zo kwamen er dit jaar bij het UWV vanuit de zorg bijna een kwart minder WW-aanvragen binnen. 'Dat is een positief voorteken voor een mogelijke omslag voor de werkgelegenheid in een sector die geldt als een motor van de economie', zegt Witjes.

De eerste tekorten aan personeel worden ook al weer gemeld. In de bouw, transport, ICT en handel wordt het voor werkgevers steeds lastiger om vacatures te vervullen. Volgens werkgeversclub AWVN duidt met name de toenemende vraag naar ouderen voor technische functies dat er te weinig jongeren in die richting worden opgeleid. 'Het is natuurlijk mooi dat ook ouderen er weer aan slagen werk te vinden. Maar het is ook een teken dat er meer moet worden geïnvesteerd in onderwijs. Nu al ontstaat er krapte en de ouderen moeten straks ook vervangen worden', zegt de woordvoerder.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden