Vakbondsleden bespreken pensioenakkoord

De achterban van het CNV bleek vandaag bij een eerste bijeenkomst over het pensioenakkoord positief te staan tegenover het bereikte resultaat. Bij een soortgelijke bijeenkomst van de vakcentrale voor middengroepen en hoger personeel, MHP, waren de meningen verdeeld.

ANP
© colourbox Beeld
© colourbox

Voorzitter Jaap Smit van de vakcentrale CNV, die 345.000 leden telt, toonde zich zaterdag tevreden over de opkomst van zo'n 40 tot 50 mensen bij een bijeenkomst in Utrecht. Jaap Jongejan, die namens het CNV had onderhandeld over het akkoord, kreeg veel kritische vragen en de bezoekers bleken achter het akkoord te staan, aldus Smit. Het CNV houdt nog negen soortgelijke bijeenkomsten in het land en de leden kunnen zich bovendien in een enquête uitspreken over het akkoord. Uiteindelijk, vermoedelijk eind augustus, zal het algemeen bestuur van het CNV een standpunt innemen.

In Culemborg kwamen zo'n 100 leden bijeen van de MHP en zij vormden een goede afspiegeling van de aangesloten verenigingen, aldus Bob van der Wal, de dagvoorzitter van de bijeenkomst en tevens de man die per 1 juli een van de duovoorzitters wordt van deze vakcentrale. Bij de MHP is het pensioenakkoord nog geen gelopen race. 'Fifty-fifty', aldus Van der Wal na een peiling aan het einde van de bijeenkomst. De verenigingen die bij de MHP zijn aangesloten hebben elk een eigen procedure om tot een standpunt te komen. Vermoedelijk zal eind juli duidelijk zijn hoe de MHP-leden erover denken.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden