vakbonden De Unie en VOV gaan nauw samenwerken

De vakbond De Unie gaat nauw samenwerken met het Verbond van Onafhankelijke Vakorganisaties, het VOV. De Unie groeit zo uit tot een organisatie met bijna 110 duizend leden....

Van onze verslaggever

AMSTERDAM

Het VOV bestaat uit 23 samenwerkende vakbonden in overheidsdiensten en geprivatiseerde bedrijven. De grootste bonden zijn actief bij KPN en bij de belastingdienst. Het VOV is dienstverlener voor de aangesloten bonden en verenigt 23 duizend werknemers. De 23 werknemers van het VOV komen nu in dienst van De Unie.

Tot 1 januari was het VOV aangesloten bij de Algemene Vakcentrale, die op die datum fuseerde met de FNV. Het VOV bleef buiten de fusie omdat de bonden vreesden voor hun identiteit. Alleen de kleine vereniging van personeel werkzaam bij sociale zekerheidsorganen ging over naar de FNV.

De Unie heeft ruim zeventigduizend leden bij vooral de banken, Philips en DSM. De Unie vormt met de Vereniging voor Hoger Personeel en de ambtenarenbond CMHF de vakcentrale voor Midelbaar en Hoger Personeel. De Unie, de CMHF en de vakcentrale zoeken ieder al maanden een nieuwe voorzitter. De VHP heeft al wel een nieuwe.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden