Vakbond wil compensatie ziektekosten

Werkgevers moeten de stijgende ziektekostenpremies compenseren. Ook voor de kinderopvang krijgen werkgevers de rekening. Eenmalige uitkeringen die in 2003 werden toegekend, moeten in 2004 ook worden uitbetaald....

Van onze verslaggever Gijs Herderscheê

De FNV presenteert de eisen officieel tegelijk met de definitieve goedkeuring van het Najaarsakkoord, op maandag 17 november. Oorspronkelijk zette de FNV in op 1,25 procent loonsverhoging plus extra verbetering van de arbeidsvoorwaarden.

De FNV raamt de ruimte voor loonskostenstijging - de inflatie plus de toename van de arbeidsproductiviteit - op 4 procent. In het Najaarsakkoord stemt de FNV in met bevriezing van de CAO-lonen in 2004. In ruil krijgt de vakbeweging verzachting en uitstel van kabinetsmaatregelen. Ook in 2005 worden de CAO-lonen bevroren als overeenstemming wordt bereikt over een levensloopregeling.

De FNV handhaaft de geraamde loonruimte - 4 procent - voor verbetering van de arbeidsvoorwaarden. De looneis wordt ingeruild door de eis voor aanvullende, collectieve afspraken voor ziekenfondsverzekerden en werkgeversbijdragen in de ziektekostenverzekeringen. Deze afspraken vallen volgens de FNV buiten de definitie van CAO-lonen.

Eenmalige bonussen die in 2003 werden uitbetaald, wil de FNV in 2004 omzetten in structurele, jaarlijks terugkerende bonussen. Als de bonus in 2004 zou wegvallen, zou het CAO-loon dalen. Omdat eenmalige uitkeringen volgens het centraal akkoord niet mogen, wil de FNV de uitkeringen in 2004 'structureel' - jaarlijks terugkerend - maken. Wel stelt de FNV dat deze uitkeringen niet hoger mogen zijn dan 1,25 procent, het maximum van de eerder aangekondigde looneis.

Daarnaast wil de FNV 'eenmalige resultaatafhankelijke bonussen' afspreken, geheel of gedeeltelijk in vaste bedragen. Een bonus in 'centen' is voordeliger voor lager betaalden dan een bonus 'in procenten'. Een resultaatafhankelijke bonus wordt uitbetaald als een vooraf afgesproken doel wordt gehaald. De FNV verzette zich tot nu toe tegen dergelijke bonussen maar stemde in het centraal akkoord in met het principe omdat ook bonussen niet meetellen in de definitie van CAO-lonen.

Volgens het centraal akkoord mag de uitkering bij ziekte - 70 procent van het loon - in het tweede jaar niet meer via CAO-afspraken worden verhoogd. 'De FNV zal alleen afspraken maken over het afschaffen van de bovenwettelijke aanvullingen in het tweede ziektejaar als tegelijkertijd afspraken worden gemaakt over preventie en reïntegratie', aldus de FNV-nota.

Het overgrote deel van de 'onderhandelingsruimte' per CAO wil de FNV echter inzetten voor pensioenen en extra werkgeversbijdragen aan kinderopvang. Door de bevriezing van de CAO-lonen in 2004 stijgen de lasten van pensioenfondsen nauwelijks. De ingegane pensioenen worden niet hoger omdat verhoging meestal is gekoppeld aan de CAO-lonen, die in 2004 bevroren worden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden