Utrechtse raad spreekt zich weer uit tegen rekeningrijden

De stad en de provincie Utrecht blijven zich verzetten tegen de invoering van rekeningrijden rond de stad. De gemeenteraad van Utrecht heeft donderdag opnieuw een motie aangenomen tegen de spitsheffing....

Van onze verslaggever

De meerderheid van de Utrechtse raad keerde zich in november vorig jaar tijdens de begrotingsbehandeling al tegen de komst van tolpoorten. PvdA-fractieleider Spekman spreekt daarom van 'een herhaling van zetten'. Zijn fractie stemde niet met de motie in.

De tegenstanders van het rekeningrijden zijn VVD, CDA, Leefbaar Utrecht en de SP. Zij willen met de nieuwe motie hun ontevredenheid laten blijken over de werkafspraken die wethouder van verkeer Kernkamp (D66) vorige maand heeft gemaakt met minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat. Deze afspraken voorzien in een breed pakket mobiliteitsmaatregelen, in ruil waarvoor Utrecht meewerkt aan het rekeningrijden. Met de motie tegen de spitsheffing wil de raad tevens de Tweede Kamer waarschuwen, die zich in april over Netelenbos' plannen buigt.

De motie werd met een minimale meerderheid aangenomen. Van de 42 raadsleden stemden 22 tegen het rekeningrijden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden