UPC 'ligt niet lekker' op positieve beurs

Een 'vriendelijke' dag, noemt een handelaar het klimaat op de beurs van woensdag. Dat lijkt een understatement, want de Amsterdamse effectenbeurs stevent af op een record....

Van onze verslaggeefster

Slecht nieuws was er eigenlijk alleen voor UPC, Atag en CSM. 'Voor UPC is eigenlijk geen verklaring', zegt een handelaar. 'Zelfs het nieuws dat Frankrijk het bedrijf een licentie verleent, heeft geen effect. Het bedrijf ligt gewoon niet zo lekker in de markt. Het vertoont nauwelijks herstel waar branchegenoten dat wel doen.' De koers van UPC daalde met 3 procent tot 27,70 euro.

Wat CSM en Atag betreft, bleken de sterke koersstijgingen van afgelopen dinsdag wat al te optimistisch. De suikerfabrikant verloor 2,0 procent op 22,55 euro. Het Ulftse bedrijf kelderde maar liefst 9,4 procent tot 4,35 euro.

KPN-beleggers hechtten weinig waarde aan de koop van een belang van 15 procent in de Britse dochter van Hutchison. Het aandeel daalde aanvankelijk fors, maar sloot uiteindelijk met een licht verlies van 40 eurocent op 49,50 euro.

Akzo was onder de hoofdfondsen de sterkste stijger. Dinsdag daalde het aandeel nog sterk, maar het verlies werd woensdag volledig gecompenseerd. Uiteindelijk won het chemieconcern 2,15 euro (4,9 procent) en sloot het aandeel op 45,75 euro.

Overigens gold voor de meeste stijgers dat hun koers omhoog ging door koopjesjagers. Hierdoor steeg Ahold bijvoorbeeld 4,2 procent en gingen Getronics en VNU elk met 3 procent omhoog.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden