Trekkop

Finaal in tweeën. Doodslag of moord? Feit was dat het lichaam was onthoofd. Dat komt ervan als een volwassen kerel met de pop van zijn dochtertje gaat spelen....

PETER VAN DEN BERG

Steele liet een Engelse beeldhouwster koppen creëren van een varken, koe, paard, herder, fazant en labrador. Mallen werden vervaardigd in het Verre Oosten, in kunststof gegoten en met de hand beschilderd. De varkenskop viel Niche ten deel.

Er zijn meer toepassingen denkbaar dan alleen de trekhaak, waarop normaal een tennisbal zit. Met wat vlijt moet er een fietslamp van gemaakt kunnen worden. Het licht komt uit de ogen. Er valt ook een schenkkurk uit te fabriceren, door de neusgaten uit te boren. De kop kan op de steel van een parasol worden gezet om te voorkomen dat daarin regenwater druppelt.

In Engeland zijn de paardenhoofden favoriet, zegt Guy van Rooyen, directeur van Universal Products dat de koppen verkoopt. Onder Nederlanders wordt veel verwacht van de varkenskop. Waarom laat zich raden. Diefstal kan worden voorkomen door een klemring om de hals van het dier te zetten.

De koppen verdienen nadere bestudering, merkte Niche. Dus iets dichter op de trekhaak van de voorligger. 'Gevaarlijk', waarschuwt de Rijkspolitie. 'Er zijn ook rijders die stickers, poppetjes en vaantjes aanbrengen. Als het zicht op de nummerplaat maar niet belemmerd wordt.'

Of nóg een sticker erbij. 'Zodra u deze kop herkent, wordt het tijd voor de cruise control.'

Peter van den Berg

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden