Topmannen naderen Amerikaanse collega's

De Nederlandse topman is het 'salarisgat' met de Verenigde Staten aan het dichten. Door de economische recessie is het salaris van Amerikaanse bazen in 2002 met 33 procent gedaald....

Door Xander van Uffelen

In de VS is het verschil tussen werknemers en topmanagers de afgelopen twee jaar teruggelopen, constateert het Amerikaanse blad Business Week in zijn jaarlijkse salarisonderzoek onder de 500 grootste ondernemingen.

Waar een Amerikaanse topmanager in 2000 nog 531 keer beter uit was dan de gemiddelde werknemer, verdient de chief executive officer inmiddels 'slechts' tweehonderd keer meer dan het gemiddelde werknemerssalaris. De Nederlandse topbestuurder van de 23 AEX-fondsen verdienen inmiddels gemiddeld 36 keer meer dan de gemiddelde werknemer. Dit verschil is de laatste jaren sterk opgelopen, omdat de topinkomens in die periode steeds fors meer groeiden dan de salarissen van 'gewone' werknemers.

In Duitsland zijn de scheve verhoudingen al reden voor ophef. De Duitse minister van Economische Zaken Wolfgang Clement stelde het afgelopen weekeinde dat excessen moreel niet verantwoord zijn. In Duitsland zou nog de ongeschreven wet gelden dat een topmanager maximaal tien à twintig keer meer mag verdienen dan de doorsnee-werknemer.

Het ranglijstje van de 23 beursfondsen, waar Ahold en Gucci nog in ontbreken, laat grote verschillen zien. Unilever-bestuurder Antony Burgmans is koploper. De baas van het levensmiddelenbedrijf is 111 keer beter uit dan zijn gemiddelde werknemer. Het enorme verschil is deels te verklaren door het grote aantal werknemers dat het bedrijf in Afrika voor zich laat werken. De gemiddelde loonkosten bedragen bij Unilever ruim 22 duizend euro, waar de loonkosten bij AEX-fondsen gemiddeld 36.754 euro zijn.

Voor de nummer twee, Ad Scheepbouwer van KPN, gelden geen verzachtende omstandigheden. De gemiddelde salariskosten bij het telecombedrijf bedragen zo'n 38 duizend euro. Vooral dankzij een forse bonus was Scheepbouwer vorig jaar 91 keer beter uit. De werknemers bij KPN kregen de afgelopen twee jaar geen CAO-verhoging om het noodlijdende bedrijf uit de diepe schulden te halen. De vakbonden maakten na het bekend worden van de jaarbonus van Scheepbouwer al bekend voor 2004 forse looneisen te willen stellen.

Ook bij ING ontstond er recent onrust over de salarissen van de topbestuurders. Het voornemen om de beloning van de raad van bestuur de komende jaren met 60 procent te verhogen, stuitte op verzet van personeel, vakbonden en politici. Het huidige inkomen van ING-baas Ewald Kist ligt momenteel vijftien keer hoger de gemiddelde werknemer.

Bestuurders van Brits-Nederlandse bedrijven laten zich niet onbetuigd. Jeroen van der Veer (Shell), de inmiddels vertrokken Cor Stutterheim (LogicaCMG) en Crispin Davis (Reed-Elsevier) scoren bovengemiddeld. Hekkensluiter is Fred Böttcher van Van der Moolen. Maar de baas van deze beurshandelaren heeft op Wall Street dan ook veel duurbetaalde krachten rondlopen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden