Topman steeds vaker vrouw

Het aantal vrouwen in de top stijgt gestaag. Steeds meer bedrijven beloven zich daarvoor in te zetten. ‘We halen de ambitie makkelijk.’..

den haag ‘Van harte gefeliciteerd, maar u bent er nog lang niet.’ Prinses Máxima spreekt de vertegenwoordigers van de ruim honderd bedrijven die de verklaring Talent naar de top hebben ondertekend half bestraffend toe. ‘Een kritische massa is echt nog niet bereikt’, aldus de toekomstige koningin – ‘zelf, zoals u weet, een werkende moeder met drie dochters.’

In de Oude Vergaderzaal in de Tweede Kamer zijn dinsdag bijna tweehonderd bedrijven en vrouwelijke rolmodellen bijeen gekomen voor de presentatie van de resultaten van de Commissie Monitoring Talent naar de Top.

Voorzitter en oud-NS-topman Aad Veenman is tevreden over de eerste resultaten. Het aantal bedrijven dat het charter ondertekende, is vorig jaar met 47 gestegen naar 106. Samen vertegenwoordigen de ondernemingen die zich via de verklaring committeren om meer vrouwen naar de top te krijgen, bijna 600 duizend werknemers. Het aantal vrouwen in de top steeg vorig jaar van 16,7 procent naar 18,4 procent. Over vier jaar moet bijna een kwart van de top uit vrouwen bestaan. ‘Het lijkt niet zo op te schieten’, zegt Veenman, ‘maar als je de lijn doortrekt, halen we onze ambitie makkelijk.’

Vier succesfactoren
De commissie benoemt vier succesfactoren: 1. diversiteit als businesscase. 2. inbedding in de organisatie 3. inzet van human resource-instrumenten en 4. actieve interne en externe communicatie. Een aantal ondertekenaars scoort hoog op een of twee van de succesfactoren maar niet één bedrijf scoort op alle punten goed. Vooral de uitstroom van vrouwen is een punt van zorg. Nog veel vrouwen tussen de 35 en 45 jaar haken af als ze kinderen krijgen.

Volgens Marieke Bax , een van de oprichtsters van het charter, hangt doorstroming van vrouwelijk talent vooral af van beeldvorming. ‘We moeten laten zien dat fulltime werkende vrouwen geen vreemde wezens zijn, maar gewone, leuke vrouwen die ook kinderen hebben.’

40 procent van de ondertekenaars zegt last te hebben van het negatieve beeld over fulltime werkende moeders. Voor doorbreking van het traditionele rollenpatroon is nog steeds een cultuuromslag vereist. De overheid kan daaraan bijdragen door betere voorzieningen te treffen in de kinderopvang; flexibele tijden, continuroosters en brede scholen, waar kinderen ook na schooltijd worden beziggehouden.

Tweehonderd bedrijven
‘We zijn er nog niet’, beaamt minister Van der Hoeven van Economische Zaken, die het rapport in ontvangst neemt. ‘Diversiteit draagt bij aan behoorlijk en duurzaam bestuur. Dat vereist dus wel een evenwichtige samenstelling in de top.’ Voor de zaal heeft ze een tip. ‘Stuur kandidatenlijstjes terug als er geen vrouw op staat. Ze zijn er echt, maar je moet anders zoeken.’

Dinsdag ondertekenden nog eens 26 nieuwe organisaties het charter, waarmee de teller op 134 staat. Aan het eind van het jaar hoopt de commissie tweehonderd bedrijven te hebben gecommitteerd aan concrete doelstellingen.

Hoopgevend vindt voorzitter Veenman dat nieuwe bedrijven al met hogere percentages (20,9 procent) vrouwen in de top binnenkomen en hogere doelen stellen.

Een kritische massa van 30 procent – het internationaal bewezen geacht streefcijfer voor diversiteit – waaraan ook prinses Máxima refereert, komt dan dichterbij. ‘Nog vóór 2016’, belooft Veenman.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden