Top Getronics zet sanering op scherp

Obligatiehouders van Getronics maken zich grote zorgen over de plannen van het nieuwe management van het concern. De nieuwe top van Getronics liet vrijdag in Het Financieele Dagblad weten op zoek te zijn naar een strategische partner....

Van onze verslaggever

Vrijdag vergaderden de houders van twee series converteerbare obligaties over het bod. Getronics biedt de kapitaalverstrekkers in principe aan om hun leningen om te zetten in aandelen. De obligatiehouders zouden daarmee ruim 80 procent van de aandelen van het bedrijf in handen krijgen. Dat bod werd nog gedaan toen Jan Docter en Peter van Voorst de leiding van Getronics hadden. De bedoeling was om de schuldenlast van Getronics substantieel terug te dringen.

Docter en Van Voorst werden twee weken geleden opgevolgd door Axel Rückert en Klaas Wagenaar. Hun uitspraken duiden erop dat Getronics zich van zijn eerdere bod lijkt te gaan distantiëren. Dat leidde vrijdag tot onrust onder de obligatiehouders, die zich er daarnaast over opwonden dat het bestuur en de commissarissen niet op de uitnodiging om aanwezig te zijn waren ingegaan.

Over twee weken beslissen de obligatiehouders of zij in willen gaan op het bod van Getronics. Het bedrijf zelf kan dan altijd nog beslissen van het aanbod af te zien.

In totaal hebben de obligatiehouders 850 miljoen euro aan Getronics uitgeleend. De eerste tranche - 350 miljoen euro - moet volgend jaar worden terugbetaald, het tweede deel een jaar later.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden