Toch nog een keer in gesprek met de baas

Iedere week beantwoordt de Volkskrant een beloningsvraag van een lezer in de rubriek Verdien ik wel genoeg. Deze week consultant Alain.

Functie: consultant, 4.500 euro bruto (32 uur)

Beeld thinkstock

Dilemma

Toen de 39-jarige Alain ruim twee jaar geleden begon als consultant, nam hij genoegen met een aardig instapsalaris, in de hoop na een paar jaar meer te gaan verdienen. Inmiddels geeft hij leiding aan zzp'ers, houdt hij zich bezig met sales en marketing en is hij druk met het geven van trainingen.

Zijn salaris van 4.500 euro bruto en een bonus van 7.500 euro per jaar verdient hij voor zijn baas meer dan terug. Maar ondanks meerdere pogingen, blijkt een gesprek over salarisverhoging onmogelijk. Alain krijgt geen pensioen en er is geen ruimte voor het volgen van trainingen of opleidingen. De zzp'ers aan wie hij leiding geeft verdienen fors meer. En dat stoort. Wat moet hij doen?

Advies

In de consultancybranche variëren salarissen nogal. Bovendien geldt er geen cao waar je als werknemer op kunt terugvallen. Dat maakt het moeilijk om Alains inkomen te vergelijken. En om aan te tonen bij zijn werkgever dat het anders moet. Juist om die reden is het verstandig met de baas duidelijke afspraken te maken over de te behalen doelstellingen en bijbehorende salarisverhoging, denkt Hans van der Spek van adviesbureau Berenschot. 'Het lijkt dat daar geen afspraken over zijn gemaakt, terwijl jij goed werk levert en je targets haalt, beperkt de 'winst' zich tot goede beoordelingen. Creëer deze duidelijkheid alsnog: onder welke voorwaarden kom ik voor welke verbetering in aanmerking' en trek je conclusie!' Toch nog een keer in gesprek met de baas dus.

Wil de werkgever echt niets van salarisverhoging weten, gooi het dan over een andere boeg. Misschien is het vaste salaris een probleem, maar kan hij Alain wel op andere punten tegemoet komen. 'Wat je kunt proberen is de discussie met hem aangaan over de verhoging van je flexibele beloning', adviseert Roderik Mol van CNV Dienstenbond.

'Ook zou ik overleggen over zaken als pensioen en opleiding. Bij je functie hoort een afspraak over pensioen. Met betrekking tot de scholing is het echt noodzakelijk dat er een budget komt voor je ontwikkeling. Je moet blijven investeren in jezelf. Vervolgens zou ik een pakketafspraak met de werkgever maken over het flexibel loon, pensioen, scholing.'

Het heeft in elk geval geen zin om Alains salaris te vergelijken met dat van zzp'ers aan wie hij leiding geeft. 'Ik ga er vanuit dat jij weet dat zelfstandigen allerlei verzekeringen moeten betalen en natuurlijk ook belasting', zegt Jacco van den Berg van het gelijknamige trainingsbureau. 'Ook moeten zij sparen voor de tijden waarin zij niets verdienen.' Onzekerheden die werknemers in loondienst eigenlijk bijna niet hebben. Weet jij wat 'jouw' zzp'ers maandelijks over een periode van drie - vijf jaar 'onder de streep' over hebben gehouden?'

Het uitgebreide advies lezen? Of is er ook iets mis met uw salaris?

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden