Tijd voor een goed pensioengesprek met de baas

Dilemma

De 54-jarige Jan-Willem is commercieel medewerker binnendienst in de banken- en verzekeringsbranche. Hij houdt zich vooral bezig met particuliere schadeverzekeringen, heeft veel verantwoordelijkheid en jarenlange ervaring. En hoewel hij best tevreden is met zijn salaris van 1.900 euro bruto bij een 28-urige werkweek, gaat er toch iets mis. Bij goed functioneren heeft hij recht op een provisie, maar die heeft hij al jaren niet van zijn werkgever ontvangen. Bovendien bouwt hij geen pensioen op, want daar doet zijn werkgever niet aan. Hoe moet hij het aanpakken, zodat hij toch krijgt waar hij recht op heeft?

Advies

In de sector waarin Jan-Willem werkt geldt een cao, die bindend is voor alle verzekeringsbedrijven. In die cao staan allerlei afspraken over minimumsalarissen, maar ook over pensioenregelingen en andere secundaire arbeidsvoorwaarden. Het is een aardig pak huiswerk, maar als Jan-Willem wil weten of hij naar behoren verdient, kan hij de cao er eens op naslaan. Gelukkig heeft Verdien ik wel genoeg het werk al voor hem gedaan. Op basis van een 36-urige werkweek zou Jan-Willem 2.715 euro bruto per maand verdienen, wat neerkomt op ruim 32.500 euro op jaarbasis. Dat is redelijk marktconform, denkt Sandra Hendriks van de CNV Dienstenbond. 'Als we ervan uitgaan dat deze medewerker onder de zwaarste functie hoort, groep 4, dan kunnen we in het salarisgebouw van de Algemene verzekeraars-cao binnendienst 2014 kijken. Functiejaar 8 komt dan uit op: 28.595 tot 33.128 euro op jaar jaarbasis.' Met het salaris is dus niets mis.

Maar in diezelfde cao staat ook dat het opbouwen van pensioen verplicht is. En dat pensioen krijgt Jan-Willem van zijn werkgever nou juist niet. Net als de provisie die hem al jaren voorgeschoteld is. En dat zit hem niet lekker. Tijd voor een goed gesprek met de baas dus. 'In de voorbereiding zet je verder op een rijtje waarom jij vindt dat je recht hebt op meer salaris', zegt Jacco van den Berg van het gelijknamige trainingsbureau. 'Dus verwoorden wat jij toevoegt aan de organisatie en hoe jij deze toegevoegde waarde denkt te kunnen vergroten. Door je kennis en competenties te ontwikkelen, stijgt je marktwaarde. En als je deze niet intern kunt verzilveren, misschien op een later moment buiten.'

Als Jan-Willem geen zin heeft om hierop te wachten, kan hij altijd nog direct gaan (proef)solliciteren. Al is het maar om te controleren of zijn huidige salaris een beetje klopt. Misschien vindt hij wel een heel leuke baan met een beter salaris bij een ander. Maar misschien ook niet en blijkt zijn huidige baan zo slecht nog niet.

Het uitgebreide advies lezen of weten hoe het er met uw salaris voor staat?
intermediair.nl/verdienikwelgenoeg

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden