Stappen tegen Van den Ende

Vastgoedonderneming Trimp & Van Tartwijk heeft bij de Ondernemingskamer in Amsterdam om een onderzoek gevraagd naar wanbeleid bij Joop van den Endes vastgoedbedrijf CHIOS....

Van onze verslaggevers Merijn Rengers en John Schoorl

Dat heeft het bedrijf via zijn advocaat bevestigd. Het wanbeleid zou betrekking hebben op het ontslaan van personeel en het laten verlopen van opties voor bouwkavels.

Trimp & Van Tartwijk, waarvan twee directeuren verdacht worden van vastgoedfraude, hoopt dat door deze actie Living City kan blijven bestaan. In Living City werkten Van den Ende en Trimp & Van Tartwijk samen aan de ontwikkeling van vastgoed. Het ging daarbij onder meer om een nieuw te bouwen theater en omliggende restaurants, winkels en een hotel aan de Amsterdamse Zuidas.

In april liet Joop van den Ende in de Volkskrant weten zich uit het vastgoed terug te trekken. Reden was het strafrechtelijk onderzoek wegens vastgoedfraude tegen zijn zakenpartners van Trimp & Van Tartwijk. Van den Ende verklaarde dat hij na het lezen van stukken van een intern onderzoek naar Living City gezondheidsproblemen kreeg. Hij was zijns inziens terechtgekomen in een wereld waar hij niets te zoeken had.

In een reactie daarop, beraadden de twee voormalige zakenpartners van Joop van den Ende zich op juridische stappen tegen de mediamagnaat. Zij vonden dat hij eenzijdig de samenwerking zou hebben verbroken. Ook waren ze ‘verbijsterd’ en ‘woedend’ over het feit dat ze het einde van de samenwerking uit de krant moesten vernemen.

Dit is nu uitgemond in een verzoek tot onderzoek bij de Ondernemingskamer. Trimp & Van Tartwijk heeft hierover donderdag een persbericht verspreid en wil verder niet inhoudelijk ingaan op het onderzoek.

In het najaar van 2007 bleek dat Hans van T. en Dennis L. van Trimp & Van Tartwijk betrokken waren in een onderzoek dat het Openbaar Ministerie verricht naar de omvangrijke vastgoedfraudezaak.

De de woordvoerder van Van den Ende laat in een reactie weten dat Van den Ende de uitkomst van het onderzoek met vertrouwen tegemoet ziet.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden