Sligro stuwt omzet

Sligro heeft in het afgelopen jaar een omzet behaald van ruim 1,66 miljard euro. Dat was 7,4 procent meer dan in 2005, toen de omzet ruim 1,54 miljard euro bedroeg....

ANP

Een groot deel van de stijging kwam door de overname van activiteiten. Zonder die transacties stuwde Sligro de omzet in 2006 met 25 miljoen euro, ofwel 1,6 procent. In 2005 nam de omzet op die basis nog af met 0,4 procent.

Sligro nam in mei vorig jaar het groothandelsbedrijf Inversco over. Verder nam Sligro ook wat Edah-winkels over, die zijn omgebouwd in EM-TE-winkels.

Sligro zag de zaken vooral in het tweede half jaar van 2006 verbeteren. Toen groeide de omzet, exclusief overnames, met 3,8 procent. In het eerste half jaar daalde deze nog met 0,8 procent. Sligro schrijft de ommekeer toe aan het mooie zomerweer, een aantrekkende omzettrend en een verbetering van de omzet bij het groothandelsbedrijf Van Hoeckel, dat in 1996 werd gekocht.

De omzet bij de supermarktgroep steeg in het tweede halfjaar op eigen kracht met 2,7 procent, van een stagnatie in de eerste zes maanden. De divisie groothandel boekte een omzetstijging van 3,8 procent in het tweede gedeelte van 2006 tegenover een daling met 0,8 procent in de eerste zes maanden. Sligro publiceert op 25 januari de volledige jaarresultaten.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden