SER: spoed geboden bij aanpak werkloosheid jonge allochtonen

Als het nu niet lukt om de kansen van allochtone jongeren op de arbeidsmarkt te verbeteren, lukt het nooit...

Dat bepleitte de Sociaal- Economische Raad (SER) vrijdag in een ontwerpadvies. Het belangrijkste adviesorgaan van de regering voor sociaal-economische onderwerpend vindt onder meer dat het toekomstige kabinet ‘krachtiger invulling moet geven aan zijn coördinerende en faciliterende’ taak.

De problematiek rond allochtone jongeren is een enorm hardnekkig probleem dat niet zomaar verdwijnt, stelt commissievoorzitter Marco Wilke. ‘Afgelopen jaren is er een stortvloed van analyses en aanbevelingen gepubliceerd. Ik heb goede hoop dat dit rapport niet in een la verdwijnt en dat het serieus wordt genomen door het kabinet.’ Hij stelt dat als het in de huidige economische omstandigheden niet lukt de arbeidsmarktpositie van allochtonen te verbeteren, de toekomst ‘er heel somber uit zal zien’.

Sinds november 2004 daalt de jeugdwerkloosheid. Maar jongeren van niet-westerse afkomst profiteren nauwelijks van de toenemende vraag naar personeel. De werkloosheid onder allochtonen tussen de 15 en 24 jaar was met 21 procent in 2005 nog altijd twee keer zo hoog als onder autochtone jongeren, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De slechtere positie van allochtone jongeren komt voor het belangrijkste deel door hun gemiddeld lagere opleidingsniveau. De SER adviseert het toekomstig kabinet daarom vooral een betere aanpak van taal- en onderwijsachterstanden, het voorkomen van voortijdig schoolverlaten, goede doorstroming naar vervolgonderwijs en het garanderen van stageplekken en leerwerkplekken voor alle scholieren en studenten.

De SER wil ook een breed onderzoek naar discriminatie op de arbeidsmarkt. Daarbij is een landelijk meldpunt nodig en moet het kabinet nadenken over sancties tegen slechte werkgevers. Er zijn nu al instanties waar je discriminatie kunt melden, maar de drempel is voor veel allochtone jongeren te hoog, stelt Judith Ploegman van jongerenvakbond FNV Jong. ‘Je kunt bijvoorbeeld naar het Commissie Gelijke Behandeling stappen, maar dat is een heel langdurig traject. Zoiets doe je niet vlug als je afgewezen wordt voor een stage.’

Ook werkgevers moeten volgens de SER meer moeite doen om allochtonen jongeren aan te nemen. Zo zouden ze hun wervings- en selectiebeleid cultuur- neutraal moeten maken en de ondernemingsraad actief betrekken bij het diversiteitsbeleid.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden