Sarakreek raakt steeds verder in problemen

De Nederlandsche Bank (DNB) weigert Sarakreek voor de tweede maal uitstel te verlenen voor het voltooien van de jaarrekening. Het beleggingsfonds in Amerikaans vastgoed had opnieuw drie maanden respijt willen hebben, omdat problemen zijn gerezen bij een lening van Westbrook Real Estate Fund....

Van onze verslaggever

Volgens Sarakreek-bestuurder Th. Zitman 'bepalen derden het tempo' bij de oplossing van de problemen. Meer dan 'druk zetten op die derden' kan het vastgoedfonds volgens hem niet. Zitman liet maandag weten in elk geval in beroep te gaan tegen het besluit van DNB.

Kern van de zaak betreft de verkoop van een winkelcentrum in de Amerikaanse staat New York, waarop Sarakreek een boekverlies heeft geleden. Tegenover de hierbij betrokken geldschieter zijn alle betalingen voldaan, zo liet Sarakreek weten.

Maar het winkelcentrum deed dienst als zekerheid voor de achtereenvolgende 'redders' van Sarakreek: Westbrook en de Zwitserse bank CSFB. Daarom moet met beide financiers nog worden onderhandeld. Hoewel De Nederlandsche Bank geen toestemming geeft voor uitstel, gaat het bestuur datzelfde verzoek wel voorleggen aan een buitengewone aandeelhoudersvergadering.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden