Rotterdamse nachten worden steeds stiller

Nadat eerst het nachtleven van Amsterdam verstomde na het verdwijnen van Roxy, It en New Frontier, lijkt nu Rotterdam aan de beurt....

De reden: onveiligheid in de buurt. Zeggen de vijftig omwonenden, die met een kort geding een stokje voor de komst van de club staken. Aanleiding voor die paniekreactie zou de Fast Forward Dance Parade van enkele weken geleden zijn geweest. De bezoekers van het eindfeest in Langenbachs aanstaande club zouden overlast op het geweten hebben.

Een 'absolute gore ramp' was het volgens C. Bijvoet namens de omwonenden. 'Al is de overlast straks eentiende, dan nog is het onaanvaardbaar.' De gemeente zou een loopje met de buurt nemen. 'Ons is nooit verteld dat hier een club zou komen.'

Langenbach, bekend door zijn MTC-party's, houdt het op 'een paniekreactie van de nieuwe begonia-generatie'. Hij ontkent niet dat er 'wat in portieken is gepiest' en 'mensen tegen de deuren sliepen'. Maar er waren tweehonderdduizend mensen op de been. Op een normale avond komen er misschien tweeduizend bezoekers naar zijn club, die alleen op zaterdag open zou zijn.

Hij trekt een heel ander publiek dan zo'n streetparade, zegt Langenbach. 'Wij bieden symposia, beeldende kunst, een gay-avond en vooruitstrevende muziek.' Kortom, Now & Wow is géén doodgewone disco. Maar de kans om zich te bewijzen als goede buur, die krijgt hij niet.

Er gloort nog een sprankje hoop. Volgende week moeten de partijen op last van de rechter de koppen bij elkaar steken om tot een oplossing te komen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden