PROFIEL

Rooskleurige toekomst door reumamedicijn?

Met het reumamedicijn filgotinib dient zich een mooie toekomst aan voor het biotechnologiebedrijf. De ambitie is dat er nog vele volgen.

Beeld Jan de Groen

Draai het koersverloop in 2014 en 2015 van de de dinsdag definitief vermalen beursparel Imtech om en je ziet ongeveer wat met Galapagos is gebeurd. Zeker het laatste jaar steeg het aandeel van het biotechnologiebedrijf uit Leiden explosief.

Het enthousiasme voor het bedrijf, waar ruim vierhonderd mensen werken aan dertig onderzoeksprogramma's, heeft alles te maken met het medicijn filgotinib. Uit verschillende testen blijkt dat het geneesmiddel effectief is voor de behandeling van reuma. Een aandoening waar wereldwijd miljoenen mensen aan lijden.

Om het medicijn op de markt te brengen moet het nu alleen nog succesvol de zogenoemde derde fase bij de toezichthouders in de Europa en de VS doorlopen. 'Het is extreem onwaarschijnlijk dat dit middel daar gaat sneuvelen', zei bestuursvoorzitter Onno van de Stolpe vorige week tegen Het Financieele Dagblad.

Galapagos ontstond in 1999 als een 'spin-out' van farmaceut Crucell. Het probeerde op basis van genetica de werking van bepaalde nieuwe geneesmiddelen te voorspellen. In 2005 ging Galapagos in Amsterdam en Brussel naar de beurs. Het bedrijf legde zich aanvankelijk toe op een combinatie van 'succesbetalingen', waarbij een groot farmaceutisch bedrijf een deel van het onderzoek betaalt in ruil voor recht op het medicijn, en werk op basis van 'uurtje-factuurtje' voor andere biotechbedrijven.

In de eerste jaren maakte het nog winst. Maar vorig jaar besloot Galapagos zich volledig toe te leggen op de eigen medicijnen die het 'in de pijplijn' heeft. Daardoor maakte het geen winst. Maar het bedrijf kan het wel even uitzingen. Het haalde vorig jaar ook nog netto 260 miljoen euro op door een beursgang op de Nasdaq en heeft ruim 400 miljoen euro in kas. Aandeelhouders schrokken dan ook niet van het verlies van 35,6 miljoen euro in het eerste halfjaar. Zij zijn er net als het bedrijf van overtuigd dat het jarenlange onderzoek zich snel zal terugbetalen.

Om te beginnen met filgotinib. De komende twee maanden heeft farmaceut AbbVie het eerste recht om het medicijn in licentie te nemen tegen een bedrag van 200 miljoen euro, met daarna tot 1 miljard euro aan mogelijke succesbetalingen. En daar komen nog royalties bovenop. Wanneer AbbVie daarvan zou afzien, moet het de rechten op filgotinib teruggeven aan Galapagos. Maar het is volgens topman Onno van de Stolpe vrijwel zeker dat AbbVie van het licentierecht gebruikmaakt.

De ambitie in Leiden is om filgontinib ook te registreren voor de ziekte van Crohn en daarnaast nog veel meer medicijnen op de markt te brengen. Zo hoopt het uit te groeien tot een groot farmaceutisch bedrijf.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden