Update

Roel Vente alweer weg als directeur bij Stage Entertainment

Musicalproducent Roel Vente vertrekt na een jaar alweer als directeur van Joop van den Ende Theaterproducties. Dat maakten beide partijen vrijdag bekend.

Redactie
Roel Vente. Beeld ANP
Roel Vente.Beeld ANP

Vente verliet op 1 augustus 2011 het musicalbedrijf V&V Entertainment dat hij samen met Albert Verlinde runde, voor de directeursfunctie bij het bedrijf van Joop van den Ende. Per 1 augustus vertrekt hij daar weer.

'De directe aanleiding voor de beëindiging van het contract van Roel Vente is een verschil van visie op de koers van Joop van den Ende Theaterproducties voor de komende jaren', zo valt te lezen in een verklaring. Eric Paul Dijkhuizen volgt Vente op.

'Een jaar geleden ben ik in volle overtuiging aan de slag gegaan', aldus Vente. 'Toentertijd zijn er heldere afspraken gemaakt over de te volgen koers, een koers die tussentijds bijgesteld moest worden en waar onze visie over de toekomst van het bedrijf uiteenloopt. De enige conclusie is dan om ruim op tijd voor het volgende seizoen, te besluiten om uit elkaar te gaan. Hoe zeer dat ook te betreuren is.'

Dijkhuizen
Eric Paul Dijkhuizen was vanaf 1997 werkzaam bij Endemol en was nauw betrokken bij de opbouw van Joop van den Ende's theaterbedrijf Stage Entertainment waar hij onder andere leiding gaf aan Holiday on Ice. Hij introduceerde Stage Entertainment als musicalproducent in Frankrijk, met een lokale organisatie.

Dijkhuizen keerde, na een leidinggevende functie bij Luchthaven Schiphol NV en het directeurschap bij het Algemeen Dagblad, begin 2012 terug bij Stage Entertainment, aanvankelijk als interim directeur van Stage Entertainment Frankrijk en vanaf 1 augustus 2012 dus als directeur Joop van den Ende Theaterproducties.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden