Rechter zet streep door veertig uur

De verlenging van de werkweek gaat voorlopig aan Nederland voorbij. Kantoorartikelenfabrikant Smead uit Hoogezand mag van de Groningse rechter zijn werknemers niet 40 in plaats van 36 uur laten werken voor hetzelfde salaris....

Van onze verslaggevers

De rechter besliste vrijdag in een door FNV Kiem en de CNV Dienstenbond aangespannen kort geding dat Smead zich aan de grafimedia-CAO moet houden. Daarin is een 36-urige werkweek geregeld. Volgens Smead was de CAO niet van toepassing, omdat het bedrijf niet meer bij de werkgeversvereniging is aangesloten. Bovendien waren de 140 werknemers al akkoord gegaan met de verlenging van de werkweek bij het noodlijdende bedrijf.

Maar volgens de rechter maakt dat niets uit, omdat de CAO door de minister van Sociale Zaken is opgelegd aan de hele bedrijfstak. 'Zelfs al heeft het personeel ingestemd, dan nog mag Smead niet overgaan tot het instellen van een langere werkweek. Want dat zou de bijl leggen aan de wortel van de CAO. Dit houdt geen oordeel in over de wenselijkheid van een langere werkweek.'

Directeur Simon Feenstra van Smead is teleurgesteld, maar zegt de beslissing van de rechter volledig te zullen uitvoeren. 'We gaan voorlopig door met het veertigurige werkrooster zoals dat deze week bij het bedrijf is ingevoerd, maar we zullen de uren noteren zodat die gecompenseerd zullen worden.' Feenstra gaat niet in hoger beroep.

De vakbonden zijn zeer tevreden. 'Wat de rechter zegt, is dat afspraken gemaakt buiten de CAO om nietig zijn. Dat is de basis van alle Nederlandse en Europese wetten over het arbeidsrecht', aldus Siegbert van der Velde van de CNV Dienstenbond. Smead gaat met de bonden overleggen over een oplossing.

De werkgevers reageerden vrijdag teleurgesteld. MKB-Nederland ziet de uitspraak als een les dat er in CAO's meer ruimte moet komen voor maatwerk. Volgens VNO-NCW kunnen 'regels schuren met de economische realiteit. Dus je moet er van kunnen afwijken als het bedrijf en het personeel het eens worden', aldus een woordvoerder. Volgens FNV en CNV bieden de CAO's echter al genoeg maatwerk voor bedrijven die in de problemen zitten.

De uitspraak van de rechter betekent overigens niet dat de discussie over de verlenging van de werkweek in Nederland voorbij is. ABN Amro liet eerder deze week weten met de bonden te willen praten over de herinvoering van de veertigurige werkweek. Bij diverse grote Duitse en Franse bedrijven wordt ondanks massaal verzet van de werknemers al langer gewerkt voor hetzelfde geld, omdat de productie anders verplaatst zou worden naar lagelonenlanden.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden