Rabobank neemt leningen Van der Hoop over

Rabobank neemt een pakket met kredieten over van de failliete bank Van der Hoop. De overeenkomst betreft leningen voor een totaalbedrag van 120 miljoen euro....

Dat bedrag is becijferd door de curatoren van Van der Hoop. ‘Het daadwerkelijke bedrag zal in de komende maanden duidelijk worden’, zei een woordvoerder van de Rabobank vrijdag.

Volgens de Rabobank-zegsman is de overname van de kredietportefeuille een logische stap. ‘We waren al bij Van der Hoop in beeld sinds we afgelopen zomer een noodkrediet verstrekten. De overgenomen activiteiten vormen een goede aanvulling op Rabobanks kredietverstrekking aan particulieren en private banking.’

De kredietportefeuille van Van der Hoop omvat hypothecaire leningen en andere kredieten met effecten en polissen als onderpand. Volgens de woordvoerder van Rabobank gaat het om leningen die waren verstrekt aan 110 klanten van de inmiddels failliete bank.

Met het afstoten van de leningen is Van der Hoop van zijn belangrijkste overgebleven eigendom af, aldus de curatoren van de Amsterdamse bank. Zij meldden ook dat het financiële concern SNS inmiddels geld heeft overgemaakt voor de obligatieportefeuille van Van der Hoop, waarvan de verkoop in de tweede helft van december werd beklonken. Hiervoor is 80 miljoen euro binnengekomen.

De curatoren verwachten nog altijd dat zij de schuldeisers van de bank grotendeels kunnen betalen. Van der Hoop wil eind april ongeveer de helft van de uitstaande vorderingen aflossen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden