Rabobank is ex-werknemer 4,5 miljoen gulden schuldig

Rabobank Nederland en Rabobank Doetinchem moeten oud-werknemer T. Bazelmans 4,5 miljoen gulden betalen. Dat heeft de president van de rechtbank in Zutphen bepaald....

ANP

De rechtbank bepaalde vorig jaar september al dat de Rabo voor elke dag zij Bazelmans geen inzage geeft in door hem gevraagde dossiers, 20 duizend gulden moet betalen. Dat is nu opgelopen tot 4,5 miljoen.

Bazelmans wil de documenten inzien omdat daaruit zou blijken dat zijn ex-werkgever hem in de affaire met beleggingsclub D'n Anwas uit Doetinchem in een slecht daglicht heeft gesteld.

Volgens de rechter zijn nog niet alle documenten overlegd. De Rabobank Doetinchem houdt Bazelmans verantwoordelijk voor het debacle bij beleggingsclub D'n Anwas. Door riskante transacties verloren de 150 leden miljoenen guldens.

Op 1 mei van dit jaar werd Bazelmans ontslagen. Ondanks openlijke rehabilitatie en een schadevergoeding van 150 duizend gulden kreeg hij zijn baan niet terug.

Bazelmans heeft bij de Rabobank in Nijmegen gesolliciteerd. Mondeling had hij volgens eigen zeggen een toezegging, maar toen kreeg de bank van de regiodirectie berichten over betrokkenheid bij het schandaal omtrent D'n Anwas. 'Die correspondentie zouden wij graag willen inzien om de procedure te kunnen voortzetten', aldus Bazelmans' advocaat.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden