Postbankklanten willen niet bij ING

‘Fo’ is teleurgesteld. ‘Blauw past me al 39 jaar’, schrijft hij als reactie op een internetpeiling van de Volkskrant. De vraag was of Postbank-klanten na het opgaan van hun bank in ING overwegen over te stappen naar een andere bank.

‘De eenvoud van de Postbank (nooit als bank gezien) gaat over in oranje complexiteit van de ING Bank’, stelt Fo, ‘en dan ook nog die ontslagen, het is om kwaad van te worden.’

‘Kees’ is evenmin ingenomen met het verdwijnen van de Postbank en stapt over naar de Rabobank of ASN, dochterbank van SNS Reaal. ‘De beste bank door een slechte weggewerkt. En een enorme bonk historie weggevaagd’, vindt Kees.

Bijna tweeduizend bezoekers van de Volkskrant-site lieten weten of ze bij ING blijven of overstappen naar een andere bank. In het resultaat van de peiling herkent ING zich in het geheel niet. Volgens de bank-verzekeraar keert slechts een enkeling ING de rug toe nu alles wat blauw was, oranje wordt.

Maar de Volkskrant-peiling houdt het op twee van de vijf Postbank-klanten die hun bankrekening overzetten. Er waren tot afgelopen dinsdag 7,5 miljoen mensen met een Postbankrekening. Maar het is niet erg waarschijnlijk dat 3 miljoen daarvan hun nieuwe bankrekening bij ING opzeggen. Volgens merkendeskundigen is de Postbank zo weer vergeten als ING er een aantal rake reclamecampagnes tegenaan gooit.

Populair onder de ‘Postbank-vertrekkers’ zijn banken die zeggen dat ze anders zijn dan anderen: Triodos, ASN en vooral de coöperatieve Rabobank. ‘Rabo is vereniging’, schrijft Irene, ‘geen inhalige beleggers.’ Meneer of mevrouw De Blaauw kiest nu Triodos, na veertig jaar Postbank. ‘Ook deze bankiers verkwanselen het vertrouwen.’

Er zijn tal van Postbank-klanten die de vraag ‘zou u overstappen’ onzinnig vinden. ‘Er verandert in de praktijk weinig’, weet Gerard, ‘dus waarom overstappen?’ De naam mag dan verdwijnen, stelt Gertjan, maar de formule blijft. Guido wacht de veranderingen eerst maar eens af. Meneer of mevrouw Conings verbindt een keiharde voorwaarde aan het trouw blijven aan ING. Eerst moet de bank sorry zeggen voor de kredietcrisis.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden