Postbank: kinders, houdt de handen aan het stuur!

Het zijn onrustbarende teksten op de folder die deze week bij het giro-afschrift zit. De kinderen gaan weer naar school, maar ze moeten wel 'uitkijken met oversteken', 'de handen aan het stuur houden' en 'niet slingeren'....

Met de Scholieren Ongevallen Verzekering is er geld voor snoep in het ziekenhuis - 25 gulden per dag - en worden tandheelkundige kosten vergoed (tot tweeduizend gulden), evenals de medische kosten (ook tot tweeduizend gulden). Bij blijvende invaliditeit wordt maximaal zeventigduizend gulden uitgekeerd en bij overlijden tweeduizend.

En dat voor een riks per maand.

Volgens het Verbond van Verzekeraars voeren veel verzekeraars dit - voor de Postbank nieuwe - product. 'Vaak sluit de school zo'n verzekering collectief af', aldus een woordvoerder. De Haagse verzekeraar Lippmann is er zelfs in gespecialiseerd. Deze biedt pakketten aan die scholieren 24 uur per dag verzekert.

De dekking van de Scholieren Ongevallen Verzekering lijkt niet alleen te overlappen met wat de school al heeft geregeld, maar ook met de dekking van veel ziektekostenverzeringen. Zo hebben veel kinderen een aanvullende verzekering voor tandheelkundige zorg. En een ziektekostenverzekering heeft iedereen.

Gebeurt er een ongeluk dat zo ernstig is dat een kind er invalide van wordt, of zelfs dood gaat, dan is de schade bovendien vaak te verhalen op een derde. Zo is de bestuurder van een gemotoriseerd voertuig tegenwoordig gewoon aansprakelijk. Alleen als die kan aantonen dat hij geen schuld had, hoeft hij - of zijn verzekeraar - er niet voor op te draaien.

Waarom dan nóg een verzekering?

'Veel mensen hebben een ziektekostenverzekering met een eigen risico. Als er sprake is van aansprakelijkheid van een andere partij, dan kan de schade op hem verhaald worden. Vaak is er niemand aansprakelijk en als dat wel zo is, dan heb je al snel een discussie over de hoogte van de schade. Deze extra verzekering keert altijd uit als er schade is. Het is dan ook een extraatje', aldus een woordvoerder van de ombudsman voor schadeverzeringen.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden