Pensioenuitvoerder APG schrapt 800 banen

Pensioenuitvoerder APG schrapt de komende vier jaar 800 van de 4000 banen. Per jaar gaat het om circa 200 banen. 60 procent van de banen verdwijnt via natuurlijk verloop. APG heeft dat bekendgemaakt. Ondernemingsraad en vakbonden zijn geïnformeerd over de plannen. In totaal verdwijnen 600 banen op de hoofdvestiging in Heerlen en 200 in Amsterdam.

Logo pensioenfonds APG. Beeld ANP
Logo pensioenfonds APG.Beeld ANP

De reorganisatie vloeit voort uit de fusie met Cordares in 2008. De maatregelen moeten leiden tot het terugdringen van de kosten en het verbeteren van de efficiency van de bedrijfsvoering. 'Dit met het doel het bedrijf ook in de toekomst gezond te houden', laat het bedrijf weten. De aanpassingen kunnen volgens APG-topman Dick Sluimers 'helaas niet plaatsvinden zonder dat we pijnlijke maatregelen nemen'.

De medewerkers die hun baan kwijtraken, worden geholpen bij het zoeken naar ander werk. Met de vakbonden is een sociaal plan afgesproken. Details daarover wil het bedrijf niet kwijt. Volgens Limburgse kranten zouden boventallige medewerkers een vertrekpremie meekrijgen van 1 maal de oude kantonrechtersformule.

APG-topman Dick Sluimers. Beeld ANP
APG-topman Dick Sluimers.Beeld ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden