Partijen vechten om erfenis van Roxy

Het kon natuurlijk niet uitblijven, het touwtrekken om de erfenis van de spraakmakende Amsterdamse discotheek Roxy. Het pand, of wat er nu nog van over is, ligt op een van de duurste plekjes van Amsterdam, aan de Kalverstraat grenzend aan het winkelcomplex De Kalvertoren....

Zowel beleggingsmaatschappij Merwede als de aandeelhouders van de Roxy claimen de eigenaar van de afgebrande disco te zijn. Gisteren boog de president van de Amsterdamse rechtbank zich in kort geding over de kwestie.

Merwede-directeur D. Beesemer beweerde dat de aandeelhouders van de Roxy - directeuren M. Kleiss en H. Kuipers, de Rabobank-dochter Triodos en Matching Mole bv - al voor de verwoestende brand van 21 juni hadden ingestemd met de verkoop van het pand voor vier miljoen gulden. Het koopcontract zou op 8 juli worden ondertekend. Merwede eist dat dit contract alsnog rechtsgeldig wordt verklaard.

Er zijn weliswaar oriënterende gesprekken geweest, maar van een overeenkomst is nooit sprake geweest, luidde het verweer van de Roxy-aandeelhouders. En deze gesprekken hebben geen enkele waarde nu Merwede nog maar één miljoen wil betalen. Beide partijen beschuldigden elkaar ervan de locatie niet te willen gebruiken voor de herbouw van een disco, maar een lucratievere belegging als een hotel of appartementen. Uitspraak over 2 weken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden