Overboekte passagier krijgt 250 euro

Passagiers die op een luchthaven stranden omdat hun vlucht is overboekt, kunnen vanaf eind 2004 op een vergoeding van minimaal tweehonderdvijftig euro rekenen....

Van onze correspondent Bert Lanting

Onderhandelaars van het Europese parlement en de EU-landen bereikten woendag overeenstemming over de hoogte van de vergoedingen.

Afgesproken is dat luchtvaartmaatschappijen voor korte vluchten (minder dan 1500 kilometer) een schadevergoeding van tweehonderdvijftig euro moeten betalen aan benadeelde passagiers. Voor vluchten tot 3500 kilometer wordt dat vierhonderd euro en voor langere vluchten gaat een compensatie van zeshonderd euro gelden.

De maatregel is bedoeld om paal en perk te stellen aan het overboeken. Luchtvaartmaatschappijen verkopen nu stelselmatig meer zitplaatsen dan er plaatsen zijn aan boord om zich te verzekeren van volle vliegtuigen.

Ook bij het schrappen van vluchten kunnen passagiers aanspraak maken op dezelfde vergoedingen, plus teruggave van de prijs van het ticket, tenzij de luchtvaartmaatschappij uiterlijk twee weken voor de vertrekdatum meldt dat de vlucht is komen te vervallen.

De regeling geldt niet als vluchten buiten de schuld van de vervoerder om moeten worden geschrapt, bijvoorbeeld wegens slecht weer.

De luchtvaartmaatschappijen moeten hun passagiers ook tegemoet komen als vluchten flink zijn vertraagd. Bij een vertraging van meer dan twee uur voor korte vluchten moeten de luchtvaartmaatschappijen hun passagiers aanbieden dat zij hun geld terugkrijgen. Of ze moeten hun maaltijden en drankjes aanbieden. Voor lange vluchten moet de vertraging minimaal vijf uur zijn.

Afgesproken is dat er op korte termijn ook een soortgelijk vergoedingensysteem voor internationale treinen en veerboten gaat komen. Anders zouden die vervoerders in het voordeel zijn ten opzichte van de luchtvaartmaatschappijen.

Volgens europarlementarier Herman Vermeer (VVD) die aan de onderhandelingen meedeed, is het goed dat er een prikkel voor alle luchtvaartmaatschappijen komt . Maar hij vraagt zich af of het systeem wel goed zal werken.

Vermeer is ook bang dat de boetes het einde zullen betekenen van de supergoedkope vluchten . 'Het is toch belachelijk dat passagiers 250 euro vergoeding krijgen voor een vlucht waarvoor ze twaalf euro betaald hebben?

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden