Ouderen VS blijven aan het werk

Arbeidsmarkt in de VS raakt verstopt met oudere werknemers. Ze durven of kunnen niet meer met pensioen omdat hun spaartegoeden zijn verdampt.

The New York Times

Aan de lange lijst van redenen waarom Amerikaanse bedrijven geen werknemers inhuren, valt een nieuwe toe te voegen: het verschijnsel dat oudere werknemers niet in staat zijn of bang zijn om met pensioen te gaan.

In Europa en andere delen van de ontwikkelde wereld gaan oudere werknemers volgens plan met pensioen, dankzij relatief gulle overheden en keurig opgebouwde bedrijfspensioenen. In de Verenigde Staten daarentegen is de financiële zekerheid in toenemende mate gebaseerd op privéspaarrekeningen en die hebben het afgelopen jaar een forse knauw gekregen. Als gevolg daarvan klampen oudere werknemers zich vast aan hun banen.

Barbara Petrucci (58), een dialyseverpleegkundige, had gehoopt binnenkort te stoppen met werken of in elk geval minder te gaan werken. Maar vanwege de verdampte spaartegoeden van haar familie is daar voorlopig geen sprake van. ‘Pensioneren is een ongrijpbare droom op het moment’, zegt Petrucci die soms shifts draait van 12 uur, terwijl haar 61-jarige echtgenoot wanhopig op zoek is naar een baan.

In andere landen met betere sociale vangnetten verlaten oudere werknemers ondertussen in rap tempo de arbeidsmarkt, ondanks de economische recessie. Terwijl in de Verenigde Staten vorig jaar eenderde van de werknemers tussen 65 en 59 jaar aan het werk was, werkte in Frankrijk nog maar 4 procent van de werknemers in die leeftijdscategorie.

Pensioen wordt betaald uit drie verschillende potjes; overheidspensioen, bedrijfspensioen en privésparen. In veel landen maakt het eerste potje een belangrijk deel uit van het uiteindelijke inkomen. Amerikanen ontvangen van de overheid slechts 45 procent van het laatst verdiende loon, in Denemarken is dat bijvoorbeeld wel 91 procent. Denen laten zich dus niet van hun pensioenplannen afbrengen. ‘Ik heb geen last van de financiële crisis’, beaamt de 63-jarige Deense onderzoeker Jens Erik Soerensen uit Hellerup.

Europa heeft een ander probleem. Om die prachtige overheidspensioenen te kunnen betalen, gaan Deense werknemers bijvoorbeeld gebukt onder een torenhoge belastingdruk. En omdat ook daar de bevolking vergrijst, blijven er steeds minder werkenden over om de dure pensioenen te betalen.

Een groot aantal landen in Europa probeert mensen te stimuleren om langer aan het werk te blijven. De voorstellen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk om de pensioenleeftijd te verhogen, stuiten op groot verzet.

In Groot-Brittannië gaat de verhoging van de pensioenleeftijd ook gepaard met een verschuiving van het financiële risico naar het individu. Iets wat in de Verenigde Staten al langer gaande is met alle gevolgen van dien, getuige het verhaal van de Petruccis. In tijden van crisis werkt een dergelijke systeem zeer pervers. In goede tijden, wanneer alle arbeid nodig is, treden ervaren werknemers terug om van hun opgebouwde tegoeden te genieten. In slechte tijden zoals nu, klampen oudere werknemers zich vast aan hun baan en houden zo de arbeidsmarkt dicht voor jonge veelbelovende werknemers.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden