Opel kopieerde uit protest model Citroen

De spionage-affaire tussen Volkswagen en GM/Opel is niet uniek. Duitse media hebben er de archieven van het al lang verdwenen vakblad 'Motor-Kritik' op nageslagen en ontdekt dat Opel in de jaren twintig een model van het Franse Citroën ongegeneerd uit elkaar heeft gehaald en vervolgens nagenoeg heeft gekopieerd....

WILLEM BEUSEKAMP

Van onze correspondent

BONN

Opel, in die tijd nog niet Amerikaan,s maar eigendom van de nazaten van Adam Opel, introduceerde in 1924 de Opel 4/12 PK. De Fransen, en met hen de Duitse vakpers, oordeelden dat de kleine auto als twee druppels water leek op de 5CV van Citroën, met één verschil: de Opel was groen, de Citroën geel.

De zaak lag des te gevoeliger, omdat het hoofdkwartier van Opel in Rüsselsheim zich in het door Frankrijk bezette Rijnland bevond. Voor de lokale automobilist was het een teken van protest om geen Citroën, maar Opel te rijden. Citroën spande in de Duitse hoofdstad een proces aan wegens plagiaat, maar verloor. De rechter baseerde zijn vonnis op de bevindingen van prof. dr. Bernd van de TU in Darmstadt.

Van plagiaat was volgens de expert geen sprake zolang 'de concurrent niet in prijs wordt afgetroefd en de fabrikant de afnemers niet misleidt inzake de herkomst van zijn product'. Opel voldeed aan beide voorwaarden: de Opel kostte evenveel als de Citroën en dat de groene Opel identiek was aan de gele Citroën was juist de bedoeling.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden