Ook SNS Reaal gaat klant met woekerpolis compenseren

Bank-verzekeraar SNS Reaal gaat klanten van woekerpolissen compenseren. De onderneming heeft daartoe een schikking getroffen met de stichtingen Verliespolis en Woekerpolis Claim.

Van onze verslaggever

De compensatieregeling heeft betrekking op de ruim een miljoen individuele beleggingsverzekeringen bij SNS. Volgens de onderneming komt ongeveer 40 procent van de verzekerden in aanmerking voor een tegemoetkoming.

De overeenkomst is volgens Stichting Woekerpolis overigens pas definitief als een meerderheid van de aangesloten polishouders akkoord gaat.

Volgens de schikking wordt een maximum gesteld aan de kosten per beleggingsverzekering die werd gekocht bij SNS Bank, Reaal Levensverzekeringen, Zwitserleven, DBV of voorgangers als AXA Nederland en Winterthur. Onder de kosten vallen niet de premies voor verzekeringsdekkingen zoals de overlijdensrisicodekking.

Gilles Hooft Graafland, voorzitter van de Stichting Verliespolis, verwacht op korte termijn schikkingen te treffen met de laatste twee van de zes grote verzekeraars en binnen een aantal maanden met de middelgrote en kleine verzekeraars. ‘Voor de zomer zou dit boek dan voor iedereen gesloten kunnen worden’, zei Hooft Graafland tegen het ANP.

Volgens Jeroen Wendelgest, voorzitter van Stichting Woekerpolis Claim, hebben andere verzekeraars nu geen excuus meer achter te blijven. ‘Het is nu kiezen of delen voor de rest.’

Eerder troffen Delta Lloyd, ING en Fortis ASR schikkingen. Aegon en Eureko, het moederbedrijf van Achmea, hebben nog geen akkoord bereikt.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden