NieuwsRente

Ook ING voert negatieve rente in, kleine spaarders worden ontzien

Na ABN Amro voert ook ING een negatieve rente van 0,5 procent in, zij het dat die al gaat gelden voor spaarders met een saldo van boven 1 miljoen euro. Bij de ABN Amro blijft het voorlopig beperkt tot spaarbedragen boven de 2,5 miljoen euro.

Spaarders met een ton op hun ING-rekening krijgen 0,01 procent rente. Beeld ANP
Spaarders met een ton op hun ING-rekening krijgen 0,01 procent rente.Beeld ANP

Het was te verwachten dat andere banken ABN Amro zouden volgen. Ook de tariefveranderingen bij ING gaan per 1 april in. Maar ING heeft het toch iets anders aangepakt. Zo is ING wat aardiger voor kleine spaarders met een saldo tot 100 duizend euro. Zij krijgen vooralsnog nog een rente van 0,01 procent (een tientje op 100 duizend euro), terwijl die van ABN Amro niets meer krijgen. Klanten die tussen de 100 duizend en één miljoen op de bank hebben staan, krijgen net als bij ABN 0 procent.

ING noemt de aanhoudende lage en negatieve rentes als oorzaak van de nieuwe verlagingen. De banken moeten ook een half procent rente betalen voor het aanhouden van tegoeden bij de ECB. ING kan zich voorstellen dat klanten zich zorgen maken over de vraag of zij rente moeten gaan betalen over hun bankrekening. Op dit moment zijn er zo’n 6.400 zakelijke, private banking en particuliere klanten die saldi hebben boven de drempel van 1 miljoen per rekening. Dit betekent dat meer dan 99,9 procent van alle ING-klanten door deze rentewijziging niet te maken krijgt met een negatieve rente.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden